Na NIJZ prejeli pošiljko iz katere se je ob odprtju vsul neznan prah!

Datum:

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so danes prejeli pismo iz katerega se je usul prah neznane vsebine. Potem, ko so bili o prejetju sumljive pošiljke obveščeni gasilci in policisti so ti prišli na kraj dogodka. 

Dve osebi iz NIJZ, ki sta bili prisotni ob odpiranju pisemske pošiljke, v kateri se je nahajal neznani prah, sta se znašli v karanteni. V karanteni bosta dokler sestava praha, ki se je usul iz pošiljke, ne bo analizirana, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Snov bodo po poročanju STA analizirali uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, nato pa bodo znani nadaljnji koraki. Druge podrobnosti zaenkrat še niso znane.

S policije so sporočili, da pošiljka z belim prahom, ki so jo prejeli na NIJZ ni vsebovala nevarnih snovi za zdravje. Ob tem so s policije sporočili, da so bili o podobni pisemski pošiljki obveščeni danes okoli 15h z ene izmed javnih ustanov na Japljevi ulici v Ljubljani. Tudi v tem primeru je bilo ugotovljeno, da pošiljka ni vsebovala nevarnih snovi. Vseeno policisti v obeh primerih okoliščine še preiskujejo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...