Na prvi šolski dan so se s prvošolčki družili tudi župani. Tako so se zabavali v Ivančni Gorici, Brežicah in Stični

Datum:

Brezskrbno poletje se je končalo in šolarji so sedli v šolske klopi. Posebej vznemirljivo in nepozabno doživetje je bilo za 213 prvošolčkov, ki so v Občini Ivančna Gorica prvič prestopili prag šole in prvič zaslišali šolski zvonec, pozdravil pa jih je župan Dušan Strnad. Tudi v Stični je podžupan Smole pozdravil prvošolčke. V Brežicah pa je župan Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu obiskal Osnovno šolo Brežice in učiteljem, učencem ter staršem zaželel obilo uspeha, sreče in varnosti v novem šolskem letu.

V Ivančni Gorici je šolski prag letos prestopilo kar 213 prvošolčkov
V občini je prvi šolski dan skupaj pričelo 1652 učencev. Osnovno šolo Stična s podružničnimi šolami v Višnji Gori, Stični, Muljavi, Krki, Zagradcu in Ambrusu bo obiskovalo 1249 učencev, od tega 162 prvošolčkov, medtem ko bodo na Osnovni šoli Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični in Podružnični šoli Temenica pouk obiskovali 403 učenci, med njimi 51 prvošolčkov.

Učence je tudi letos pozdravil župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad, ki je prvošolčke obiskal na matičnih šolah v Šentvidu pri Stični in Ivančni Gorici ter na podružnični šoli v Višnji Gori. Župan je prvošolčkom in njihovim staršem zaželel prijeten in kar se da uspešen začetek novega šolskega leta. Kot je dejal, je prvi šolski dan vedno nekaj posebnega za učence, ki prvič prestopijo šolski prag in si ga zapomnijo za celo življenje. Tudi za starše in občino, kot ustanoviteljico šol, je to poseben dan. Namreč, za vse te otroke je treba zagotoviti pogoje za normalno učenje, strokovnim delavcem pa za opravljanje njihovega dela. V nadaljevanju je še dodal, da je Občina Ivančna Gorica poskrbela za kar nekaj modernizacij po šolah in okolici, zgrajen je novi prizidek k podružnični šoli Višnja Gora. Prav tako so vse šole energetsko sanirane. Velika skrb je namenjena tudi prihodu in odhodu učencev iz šole s šolskimi prevozi kot tudi z izgradnjo pločnikov. »Vse šolske objekte imamo nove oziroma prenovljene in s tem se lahko resnično pohvalimo, ker je vloženega precej dela in sredstev. Danes je lep dan tudi zame«, je še dodal prvi mož občine.

Dušan Strnad (skrajno desno) z ravnateljem Marjanom Potokarjem, učiteljicama in učenci. (Foto: OŠ Stična)

Ravnatelja obeh šol, OŠ Stična Marjan Potokar in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični Janez Peterlin, sta učence in njihove starše ob prvem šolskem dnevu prisrčno pozdravila ter jim zaželela prijetno bivanje, skupno sodelovanje, strpnosti in pomoči drug drugemu. Tudi letos za varnost na poti do šole skrbijo člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica, v sodelovanju z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in Policijsko postajo Grosuplje.

Dušan Strnad (skrajno levo) z učiteljicami, ravnateljem Janezom Peterlinom in učenci, (Foto: OŠ Ferda Vesela, Šentvid pri Stični)

V Stični prvošolčke pozdravil podžupan Smole
Na Podružnični šoli Stična je prvič šolski prag prestopilo 19 prvošolčkov. Zanje so učiteljice in učenci 2. in 3. razreda pripravili poseben sprejem. Učence, zaposlene in zlasti starše prvošolčkov je ob tej priložnosti nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole, ki je zlasti prvošolčkom zaželel prijetne in uspešne šolske dni v naslednjih treh letih, ko bodo obiskovali šolo v Stični. Ravno v teh dneh se zaključuje tudi energetska sanacija šolskega objekta, s čimer bo ta ustanova, ki deluje v Stični že več kot stoletje, v prihodnosti nudila še boljše pogoje za delo šole in vrtca. Kot je dejal podžupan, dela na šoli sicer še niso zaključena, je pa dodatno poskrbljeno za varnost in nemoten potek pouka in gibanje otrok v neposredni okolici šole. Prvošolčki so nato s simboličnim skokom čez vrvico preskočili prag učilnice 1. razreda in se tako podali na dolgo pot znanja in učenosti.

V Osnovni šoli Brežice je prvi šolski dan z učenci preživel župan Molan
V šolskem letu 2017/2018 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 1949 učenk in učencev, od tega je 233 otrok prvič sedlo v šolske klopi. Župan občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu obišče eno izmed osnovnih šol v občini in učiteljem, učencem ter staršem zaželi obilo uspeha, sreče in varnosti v novem šolskem letu. Letošnji 1. september je župan preživel na največji osnovni šoli v občini, Osnovni šoli Brežice, ki jo letos obiskuje 819 otrok, od tega 105 prvošolcev.

Poslušajte, kaj je o svojem obisku povedal Ivan Molan.

Župan Ivan Molan in ravnateljica mag. Marija Lubšina Novak med prvošolci. (Foto: OŠ Brežice)

Učenci od 2. do 9. razreda so se zbrali na sončni ploščadi pred Športno dvorano Brežice, kjer sta jih z iskrivim programom pričakala botra Pehta in stric Bedanec. Zbrane je najprej pozdravil župan Ivan Molan, sledil je nagovor ravnateljice mag. Marije Lubšina Novak, potem pa so učenci sledili svojim razrednikom v učilnice. Nekoliko kasneje sta tudi prvošolce in njihove starše na dvorišču šole pozdravila Pehta in Bedanec. Prvošolcem je šolski otroški zbor pod vodstvom mentorice Darje Kalin zapel šolsko himno, otroške igre in plese iz preteklosti pa so predstavili člani otroške folklorne skupine z mentorico Zdenko DušičŽupan Ivan Molan je nato v spremstvu ravnateljice obiskal 1.b razred, kjer je sodeloval pri uvodnih aktivnostih in skupaj z otroki tudi malical.

A. L.

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...