Na tekmi med NK Mura in NK Maribor poškodovan tudi otrok

Datum:

Na včerajšnjem nogometnem derbiju 1. SNL med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor so policisti pri izvajanju nalog v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in prepovedano pirotehniko.

Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike od zaenkrat še neznanih kršiteljev-storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo po prvih informacijah poškodovanih pet igralcev NŠ Mura (Niko Kasalo, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš in Luka Turudija) in kondicijski trener Gal Ribič, ki so zdravniško pomoč poiskali v murskosoboški bolnišnici.

Organizator prireditve in predstavnik NZS sta se odločila, da bosta nogometno tekmo prekinila, zato je organizator te osebe pozval, naj zapustijo območje stadiona. Nekateri posamezniki – člani ONS Viole so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov.

Policisti PU Murska Sobota so danes prejeli informacijo, da je zaradi poškodbe na nogometni tekmi 18.2.2024 v Murski Soboti zdravniško pomoč iskal tudi otrok – pobiralec žog, ki je bil lahko telesno poškodovan.

Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih sedem oseb, poleg otroka še pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (dva predvidoma huje in štirje lažje telesno poškodovani). Zaradi poškodb policisti zbirajo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1.

Policisti obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1, kjer je bila poškodovana oprema na stadionu in parkirani osebni avtomobil. Obravnavali so še dve kršitvi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in tri kršitve zakona o javnih zbiranjih (dve zaseženi pirotehnični sredstvi in ena kršitev organizatorja). Po tekmi so policisti obravnavali kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru.

To so prve ugotovitve, saj policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem dejanskega stanja zaznanih kršitev.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Brecelj dobil zaušnico kolegov: Strateški svet za zdravstvo naj se “samorazpusti”

Včeraj je v Odmevih nastopil predsednik vladnega strateškega sveta...

Trumpova vnukinja razkrila, kakšen je njen dedek v resnici

Najstarejša hči Donalda Trumpa mlajšega, Kai Madison Trump, je...

Drama v Srbiji: Ubit in ranjen policist, osumljenec trdi, da so mu ukradli identiteto

Po umoru srbskega policista se je v Srbiji pričelo...