Putin pobija po Evropi – ruskega pilota, ki je prebegnil v Ukrajino, našli ustreljenega v Španiji

Datum:

Ruskega pilota helikopterja, ki je avgusta lansko leto prebegnil v Ukrajino, so v Španiji našli ustreljenega. Za umor sumijo ruske tajne službe.

                   

Ukrajinski obveščevalni viri so potrdili smrt komaj 28-letnega ruskega pilota Maksima Kuzminova, ki je lansko leto prebegnil v Ukrajino, nato pa se je preselil v Španijo, kjer so ga našli ustreljenega v njegovem stanovanju.

Kuzminov je iz Rusije prebegnil po tistem, ko so ukrajinske oblasti ponujale nagrado za predajo helikopterja. Kuzminov se je res predal avgusta 2023 s helikopterjem MI-8. Kuzminov naj bi za svoje delo prejel okoli pol milijona dolarjev nagrade in zagotovljeno varstvo zase in svojo družino ter nove dokumente. Kuzminova so po njegovih besedah podpirali tudi starši, ki so se mu po pobegu pridružili v Ukrajini. Kasneje se je preselil v Španijo, kjer pa mu varnost ni bila več zagotovljena.

Putin je namreč ponj poslal agenturo, ki se mu je maščevala za izdajo. Da bo prišlo do tragičnega dogodka, so obveščevalci izvedeli prek ruskega televizijskega kanala Russia-1, kjer je bilo rečeno, “da Kuzminov ne bo doživel sojenja, saj so tajne službe že prejele navodilo”. Poleg apartmaja, kjer so ga našli ustreljenega, so našli tudi zažgan avto.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Medicinska zastrupitev ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...