Nacisti napadli Velenje: Kje so pri iskanju povzročiteljev forenziki, policija in tožilstvo?

Datum:

Nacisti so včeraj ponoči napadli Velenje. Posneto danes ob 16:00. Očitno so v polnem pogonu policija, tožilstvo, preiskovalni sodnik, komunala … skratka vsi antinacisti in antifašisti,” je Velenjčan Vane Gošnik objavil fotografije napisov SDS s kljukastim križem na eni izmed velenjskih ulic.

                   

Včeraj ponoči so nepridipravi v Velenju z grafitom porisali eno izmed tamkajšnjih ulic. Napisali so SDS, poleg pa narisali kljukasti križ, simbol nacizma.

Kot kaže, je bil cilj mazačev prikazati SDS kot nacistično stranko, kar je mnenje mnogih socialistiov, ki si ne želijo demokracije, temveč vztrajanje v navidezni demokraciji, kjer imajo oblast vselej sile kontinuitete.

V rdečem Velenju kljukastih križev ne odstranjujejo, če je poleg pripis SDS
Toda, če bi sam kljukasti križ v rdečem Velenju običajno odstranili še pred jutranjim svitom, tega tokrat niso storili, ker je zraven pripis SDS, ki levičarjem pač ustreza. Napisa tudi niso preiskovali dežurni forenziki in tožilstvo, na kraju pa ni bilo novinarjev, ki bi poročali o ponovnem vzponu fašizma v Sloveniji. V Velenju, kjer so na oblasti socialisti, grafit še kako ustreza dnevni politiki. Tudi, če je ta žaljiv do demokratične stranke in kazi okolico, ga do danes še niso odstranili.

Image

V nedeljo 11. oktobra, bodo po smrti župana Bojana Kontiča nadomestne volitve, kjer bodo občani lahko odločali o njegovem nasledniku. Na voljo imajo kandidata SD Petra Dermola, kandidata SDS Darka Koželja in kandidata Dobre države Benjamina Strozaka. Tokrat bodo imeli Velenjčani prvič resno možnost, da presekajo dolgoletno vladavino SD in močnega šaleškega lobija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...