Nenavadno dogajanje na nebu: Nad Ljubljano dalj časa krožilo srbsko letalo, nato se je zgodilo …

Datum:

V času prepovedi potniških poletov pozornost bralcev vzbudi prav vsaka aktivnost na ljubljanskem letališču. Kot smo bili obveščeni, je nad širšim območjem ljubljanskega letališča dalj časa krožilo manjše srbsko letalo, ki je iz Beograda poletelo ob 9:57 uri. Kot so nam pojasnili iz Fraport Slovenija, je letalo umerjalo (kalibriralo) sistem ILS (Instrumental Landing System). Pozornost je vzbudilo tudi letalo E-190 družbe Air Moldova, ki je pristalo ob 12:20 in je po pojasnilih Fraport Slovenija prišlo na vzdrževanje.

Zaradi izbruha novega koronavirusa je vlada že sprejela ostre ukrepe, med drugim je prepovedan tudi letalski potniški promet. Zato pozornost prebivalcev vzbudi prav vsaka aktivnost na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Več bralcev nam je pisalo, da je nad širšim območjem ljubljanskega letališča dalj časa krožilo manjše srbsko letalo Beech 300 Super King Air 350 z registracijo YU-BTC.

Letalo dalj časa krožilo nad ljubljanskim letališčem
Omenjeno letalo je ob 9:57 uri poletelo iz Beograda, po vstopu v slovenski zračni prostor je spustilo višino letenja in je dalj časa krožilo nad območjem ljubljanskega letališča, preden je malo pred 13. uro obrnilo nazaj proti Srbiji.

Vir: Flightradar24

Letalo je umerjalo sistem ILS
Letalu bi lahko na letališču zaradi prepovedi potniških poletov zavrnili dovoljenje za pristanek, zato smo se obrnili na Fraport Slovenija.  Mnogi so se ustrašili, da mora letalo zasilno pristati in kroži, da bi pred tem porabilo gorivo. Brigita Zorec nam je pojasnila, da je letalo umerjalo (kalibriralo) sistem ILS (Instrumental Landing System).

Slika je simbolična (Foto: Wikimedia Commons)

Pozornost vzbudilo tudi letalo moldavske letalske družbe
Ob 12:20 je pozornost bralcev vzbudil tudi pristanek letala Embraer E-190 letalske družbe Air Moldova, ki je priletelo iz glavnega mesta Kišinjev. Glede tega leta s številko 9U217 so iz družbe Fraport Slovenija pojasnili, da je prišlo letalo na vzdrževanje.

Vir: Flightradar24

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...