Nadaljevanje cenzure na Siolu: Po zamenjavi vodstva so se lotili uničevanja člankov o Fotopubu in Golobovih milijonskih nagradah

Datum:

Golobovi so se takoj po prevzemu portala Siol v slogu “kulture izbrisa” lotili uničevanja arhiva prispevkov. Na udaru so članki o Fotopubu, Vesni Vuković, milijonskih nagradah in enormni plači v Gen-I itd. Ob putinističnem zmerjanju s “fašisti”, se tako kaže nova, hibridna avtokratska podoba Golobovega režima, ki se brutalno znaša nad vsem, kar štrli iz premierjeve uravnilovke. Gre za srhljivo kombinacijo vzhodnih in zahodnih avtokratskih principov, značilnih za naš podalpski politični habitat.     

Da je Robert Golob maščevalen (ker mu ni bil avtomatsko podaljšan mandat na vrhu Gen-I?) in da so mu blizu avtokratski prijemi vodenja/vladanja, smo že večkrat poročali. Tovrsten koncept je menda posvojil kot dolgoletni predsednik uprave državnega podjetja z astronomsko nezakonito plačo. In s takšnim konceptom rovari in lomasti tudi po parlamentarni politiki. To, kar Zoran Janković počne na občinski ravni, Golob dela na državni. Pisali smo že, da se je obdal z ekipo “zelenih” poslancev, ki jih zlorablja kot “glasovalne aparate”, po avtokratsko pa zna utišati, pacificirati tudi lastne ministre (Matjaža Hana, Luko Mesca itd.). Spomnimo še, kako je prišel na zamisel, da bi spreminjal prehranjevalne navade sodržavljanov, kar malce spominja na severnokorejske prakse Kim Jong Una. Več tukaj. Poročali smo tudi o ustanavljanju njegove “privatne UDBE” za nadzor politične konkurence. Več tukaj.

Kdor je že imel neposredni stik z gospodom, lahko pove, da zna biti precej aroganten in napadalen. Gre za lastnosti, ki imajo malce “ducejevski pridih”. Da bi skril svojo avtokratsko dušo in ohranil lažen videz prijaznega ter všečnega demokrata, ki bo lahko še naprej prodajal “pokvarjeno robo”, zavito v svetleči celofan blagovne znamke “Svoboda”, pa krvavo potrebuje medije. Kljub laskanju večine hrepeni po še večjem monopolu na tem področju. Njegova adolescentna, samovšečna narava ne dopušča najmanjše kritike. Novost njegovega mandata je zlasti predčasno razreševanje ljudi na različnih položajih in brisanje vsega, kar zgolj diši po prejšnji vladi Janeza Janše. To se nanaša tudi na medijski prostor. Dejansko sledi “kulturi izbrisa” oziroma t. i. “wokizmu, woke kulturi, prebujenstvu”.  Spomnimo, kako “prebujenci” brišejo bogato kulturno dediščino Zahoda in celo uničujejo kipe zgodovinskih osebnosti. Nekdanji britanski premier Winston Churchill: “Fašisti prihodnosti bodo sami sebe imenovali ANTIFAšisti!” 

Golobov režim je “žlahten hibrid” zahodnih in vzhodnih totalitarnih principov: Premier Golob je od postsovjetskega Putina prevzel žigosanje, diskreditiranje konkurence s “fašisti”, od zahodnih kolegov pa “kulturo izbrisa”. (Foto: Twitter, Pixabay)

Golob je od Vladimirja Putina prevzel zmerjanje in žigosanje s “fašizmom” vseh “nenaših”, od zahodnih anarhokomunistov pa prakso brisanja kulturne dediščine. Lahko bi mu ljubkovalno rekli, da gre za takšnega “woke diktatorčka”, ki se je preko posrednikov lotil brisanja arhiva nekega konkretnega medija. Slovenija, ki se nahaja med dvema ideološkima ognjema (med božanskim čaščenjem sovjetskega režima, njegove zločinske simbolike in novodobnimi kulturnomarskističnimi, LGBTQ+ itd. tokovi). Golob je očitno tipičen predstavnik žlahtne (žlehtne?) domorodne vrste ideoloških hibridov (“homo columbus”) tega majhnega podalpskega politično-družbenega habitata. Res neprecenljiv “poligon” za razne sociologe in ostale raziskovalce s področja družboslovja … Bojan Požar v novem prispevku med drugim piše o nedavni zamenjavi urednika Siola Petra Jančiča

Na udaru so prispevki o enormni plači, milijonskih nagradah, Fotopubu in Vukovićevi itd.
In o tem, da so Golobovi pričeli z brisanjem posameznih prispevkov v arhivu medija. Kot navaja Požar, namen Golobovih ni zgolj cenzuriranje člankov o Sašu Kranjcu in Fotopubu, ampak tudi o prikritem paradržavnem financiranju novinarke in piarovke Svobode Vesne Vuković. Ravno tako naj bi se spravili nad prispevke o Golobovih enormnih plačah in milijonskih nagradah iz časa, ko je še vodil državno podjetje. Kot še navaja raziskovalni novinar, česa takšnega Slovenija dejansko še ni doživela. Že kmalu po novem letu pa bi lahko prišli še po RTV Slovenija, če jim tega ne bo preprečilo Ustavno sodišče (oziroma še prej izid referenduma) … Njihov cilj je nemudoma odrezati vodstvo te javne hiše. Požar je še spomnil, da je Golob v “neki ožji družbi” celo zagrozil, da “ne bodo pustili niti dva procenta medijev”. In sedaj se vprašajmo, dragi bralci, je to kaj drugega kot (bolj ali manj očiten) “fašizem” in “diktatura”?

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...