Svobodnjaki spreminjajo Slovenijo v živalsko farmo

Datum:

V nabiralnik smo prejeli opozorilo, da stranka Gibanje Svoboda v občini Ilirska Bistrica za občinskega svetnika kandidira kar psa! Kandidatura psičke Lole je očitno mišljena kot nekakšna šala ali pa način, kako se prikupiti volivcem pred prihajajočimi volitvami. Našim bralcem se tovrsten posmeh demokratičnemu procesu niti najmanj ni zdel smešen, saj plakat bolj spominja na znan zgodovinski incident, ko je eden najbolj brutalnih rimskih cesarjev za senatorja imenoval svojega konja, Invictusa. 

Kandidiranje psičke Lole ima še eno negativno konotacijo. Ravno pred dnevi je ena od levih aktivistk, zaposlenih na RTV Helena Milinkovič, svoje sodržavljane, s katerimi nima skupnih svetovnonazorskih pogledov, označila za pse. Pri tem se sprašujemo, seveda v napol šaljivem slogu, ali je bila nemara psička Lola pes, ki ga je potrebno odpoklicati?

Na vrhu liste potencialne volivce nagovarjata Boštjan Kerma in Urška Blazinšek, psička Lola pa se pojavi povsem na dnu seznama. Gibaje Svoboda v občini očitno nima lastnega županskega kandidata.

“Lista kandidatov” Gibanja Svoboda v Ilirski Bistrici. Vir: Zajem zaslona, Facebook

Za nov županski mandat se poteguje Emil Rojc
V Ilirski Bistrci se sicer za župansko mesto ponovno poteguje Emil Rojc, nekdanji član Socialnih demokratov, ki je svojo nekdanjo matično stranko obtožil zanemarjanja lokalnih interesov, Andrej Černigoj iz Nove Slovenije, Dušan Grbec iz SDS in Gregor Kovačič s podporo volivcev.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: “Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali”

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...