“Napredek” po švedsko: Šolsko ministrstvo prevzel transseksualec

Datum:

Švedi si na zanimiv način predstavljajo napredek – v vladi bo za izobraževanje otrok skrbel transseksualec. Kot so prepričani, to otrokom prinaša lepšo prihodnost. 

                   

Med ministri, ki so bili v torek na Švedskem imenovani s strani socialdemokratske predsednice vlade Magdalene Andersson, se je prvič v švedski zgodovini pojavila transseksualna oseba. V švedski vladi bo odgovorna za šolski resor. Govora je o transseksualcu 51-letnem Lini Axelsson Kihlblom, poroča wPolityce.

S tem naj bi otrokom zagotovili lepšo prihodnost, namesto da bi živeli v prestopkih in izključenosti. Ob tem je mišljeno reševanje konfliktov z lokalnimi tolpami. Politik je sicer leta 2015 izdal knjigo z naslovom “Ali me boš zdaj vzljubil? Pripoved o identiteti”. V njej je transseksualec ljudem zaupal, da se je rodil v moškem telesu, zatem pa “korigiral” svoj spol.

Švedski transseksualec Lina Axelsson Kihlblom bo vodil šolsko ministrstvo. (Foto: epa)

In minilo je 20 let, preden je njegov videz pričel zrcaliti njegovo notranjost. Transseksualec slovi tudi kot lokalna televizijska zvezda. V dokumentarnem filmu z naslovom Direktorji, v katerem je nastopil, je bilo pokazano, kako so učenci (v problematični šoli v Soedertaelju blizu Stockholma), popravili svoje učne rezultate.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...