“Napredek” po švedsko: Šolsko ministrstvo prevzel transseksualec

Datum:

Švedi si na zanimiv način predstavljajo napredek – v vladi bo za izobraževanje otrok skrbel transseksualec. Kot so prepričani, to otrokom prinaša lepšo prihodnost. 

Med ministri, ki so bili v torek na Švedskem imenovani s strani socialdemokratske predsednice vlade Magdalene Andersson, se je prvič v švedski zgodovini pojavila transseksualna oseba. V švedski vladi bo odgovorna za šolski resor. Govora je o transseksualcu 51-letnem Lini Axelsson Kihlblom, poroča wPolityce.

S tem naj bi otrokom zagotovili lepšo prihodnost, namesto da bi živeli v prestopkih in izključenosti. Ob tem je mišljeno reševanje konfliktov z lokalnimi tolpami. Politik je sicer leta 2015 izdal knjigo z naslovom “Ali me boš zdaj vzljubil? Pripoved o identiteti”. V njej je transseksualec ljudem zaupal, da se je rodil v moškem telesu, zatem pa “korigiral” svoj spol.

Švedski transseksualec Lina Axelsson Kihlblom bo vodil šolsko ministrstvo. (Foto: epa)

In minilo je 20 let, preden je njegov videz pričel zrcaliti njegovo notranjost. Transseksualec slovi tudi kot lokalna televizijska zvezda. V dokumentarnem filmu z naslovom Direktorji, v katerem je nastopil, je bilo pokazano, kako so učenci (v problematični šoli v Soedertaelju blizu Stockholma), popravili svoje učne rezultate.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...