Našli so ji kovčke denarja, ona pa trdi, da … je nedolžna

Datum:

Po tem, ko je nekdanja evropska podpredsednica, obtožena korupcijskega škandala, delno priznala krivdo s tem, ko je dejala, da je očetu naročila, naj skrije denar, je njen odvetnik v sredo izjavil, da je nedolžna. Nekdanja poslanka krivdo prelaga na svojega partnerja, ki je izdal njeno zaupanje, pišejo tuji mediji.

                   

Grška evropska poslanka in nekdanja podpredsednica Evropskega parlamenta Eva Kaili, ki je v priporu zaradi suma korupcije, je na današnjem zaslišanju zatrdila, da je nedolžna, in zaprosila za izpustitev iz predkazenskega pripora, je sporočil njen odvetnik. Bruseljsko sodišče bo predvidoma danes sprejelo odločitev glede njenega priprtja.

Odvetnik Michalis Dimitrakopoulos je za Euronews po več kot štiriurnem srečanju z nekdanjo podpredsednico parlamenta v belgijskem zaporu ostal redkobeseden, vendar zatrjuje, da je Eva Kaili nedolžna,” je dejal Dimitrakopoulos. Njen drugi odvetnik Andre Risopoulos je za tuje medije povedal, da Kaili aktivno sodeluje s preiskavo belgijskega zveznega tožilstva in je zaprosil za njeno izpustitev pod elektronskim nadzorom, piše STA.

Partner je izdal njeno zaupanje
Grška poslanka je svojo domnevno vpletenost v enega največjih korupcijskih škandalov v zgodovini Evropskega parlamenta pretresla parlament, s tem pa postavila pod vprašaj celotno delovanje in vpliv Maroka in Katarja na politične in gospodarske odločitve parlamenta. Kaili se sklicuje na dejstvo, da je svojemu partnerju Francescu Giorgiu zaupala in da je ta izdal njeno zaupanje. V škandal je poleg njiju vpleten tudi nekdanji evropski poslanec in ustanovitelj bruseljske nevladne organizacije za človekove pravice Fight Impunity Antonio Panzeri. Slednjima je sodišče minuli teden že podaljšalo pripor. Prejšnji teden je bruseljsko sodišče potrdilo predkazenski pripor za Giorgija in nekdanjega italijanskega poslanca Evropskega parlamenta Piera Antonia Panzerija, medtem ko Niccolò Figà-Talamanca, generalni sekretar No Peace Without Justice, ostaja v priporu, vendar pod pogojem nošenja elektronske zapestnice.

Eva Kaili (Foto: Epa)

Dimitrakopoulos je za Euronews povedal, da “imajo močne pravne argumente za njeno izpustitev in se bodo sprli, ker verjame, da Kaili ne predstavlja nevarnosti pobega, niti ne obstaja način, da bi lahko uničila dokaze,” piše Euronews. Po poročanju belgijskega časopisa Le Soir je Kaili delno priznala svojo vpletenost v škandal, saj je priznala, da je očeta prosila za pomoč pri skrivanju denarja. Odvetnik zanika veljavnost teh informacij.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...