Ne boste verjeli: Zorčič pred meseci pritiskal na Počivalška, naj zamenja ministrico Kozlovičevo!

Datum:

Pravi nekdo, ki je pred meseci name pritiskal, naj jo zamenjam,” se je predsednik SMC Zdravko Počivalšek odzval na kritike nekdanjega člana Igorja Zorčiča, ki je Počivalška napadel zaradi njegovega odziva po odstopu ministrice Kozlovičeve.

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič se je ob vesti po odstopu ministrice za pravosodje Lilijane Kozlovič spravil na svojega nekdanjega strankarskega kolega Zdravka Počivalška in mu očital nespoštovanje do strankarske kolegice.

Vlada je namreč danes sprejela sklep o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Ministrica Kozlovičeva je ocenila, da je sklep strokovno neutemeljen. Zaradi zapleta je odstopila z ministrskega položaja. Počivalšek je ob odstopu ministrice namreč pojasnil pojasnil, da gre pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev za preveč pomembno zadevo, zato ne sme biti niti sence dvoma o korektnosti postopka njihove izbire ali o morebitni kontaminiranosti kandidatov. Iz tega razloga so po besedah Počivalška odločili, da se postopek izbire ponovi.

Je odstopljena ministrica Lilijana Kozlovič vedela, da pri Zorčiču ni bila najbolje zapisana? (Foto: STA)

No, je pa Počivalšek danes objavil še eno do sedaj neznano informacijo: Zorčič je, ko je bil še član SMC, pritiskal na Počivalška, naj zamenja ministrico Lilijano Kozlovič. To Zorčičevo moraliziranje postavi povsem v drugo luč.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...