Ne spreglejte danes ob 20.10: Politični napad na enega zadnjih svobodnih medijev v državi

Datum:

Ob 20.10 bo voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič odgovoril na vse očitke in politične pritiske nanj in Novo24TV. Po njegovem gre v ozadju za politično usmerjanje policije in drugih institucij na enega zadnjih svobodnih medijev v državi.

                   

Spomnimo, da je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič danes ostala skoraj brez sape, ko je videla izsek iz oddaje Kdo vam laže, zaradi česar je prekinila sejo za 15 minut. Kasneje so se oglasili še mediji.

Zakaj je v resnici šlo? Razburjenje je sprožil klicatelj v torkovi oddaji, ki je tako komentiral aktualne politične zadeve v Sloveniji: “Ob tej naši bedasti vladi, ki jo imamo sedaj, jaz ne vidim drugega, kot da Slovenija nima več imena ‘Naša država Slovenija’, zdaj imamo novo ime: ‘Socialistična zveza delovnega ljudstva’. Jaz ne vem, kaj je to. Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila. Pozivam vse Slovence, da se pripravijo za boj, da nazaj dobimo Slovenijo. Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte nazaj policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo. Ker tukaj drugega ni. Ker sila zahteva silo.”

Tomašič mu je odgovoril: Jaz sem že pred časom rekel: prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli. Bojim se, da bo to res. Drugače, vidite, kaj delajo, da nas bodo podjarmili in ni zastonj Cankar pisal, da smo hlapci, če bomo to dovolili.” Nato je pozval k spremembam na bolje.

Tomašič je danes pojasnil, da nikoli ni pozival k nasilju, vedno je zagovarjal nasprotna stališča. Vse drugačne interpretacije so zlonamerne in so jih po njegovem sprožili svobodnjaki, ker se bojijo nezadovoljstva in mirnih shodov. “Zato me skušajo utišati. Ne bo jim uspelo.” Dodal je še, da je zanimivo, kdo vse se je prepoznal v izjavi, da so prišli s krvjo na oblast.

Ker so si prav v Gibanju Svoboda dovolili direktno napasti enega redkih resnično svobodnih medijev, bo Tomašič daljše pojasnilo javnosti obelodanil v današnji oddaji ob 20.10.

Uredništvo Nova24TV

Sorodno

Zadnji prispevki

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...

Strelec v napadu na Trumpa ubil eno osebo, dve ranil

Guverner ameriške zvezne države Pensilvanija Josh Shapiro je v...

Vsi ravenski maturanti opravili zrelostni izpit

Šolanje s 100-odstotnim uspehom je zaključila že 76. generacija...