SLS bo prevzel mladi intelektualec in politični analitik Marko Balažic

Datum:

Stranka SLS bo na sobotnem kongresu dobila novega vodjo. Trenutni predsednik Marjan Podobnik ne namerava več kandidirati, kot edini kandidat za vodenje te stranke pa je najavljen Marko Balažic, znan kot tiskovni predstavnik Povežimo Slovenijo. 

                   

Kandidat za novega predsednika Marko Balažic, je pred kongresom stranke SLS dejal, da je po številnih volilnih porazih v prvi vrsti potrebna notranja konsolidacija stranke, kar je tudi ena izmed njegovih prvenstvenih nalog. Prioriteta pa so tudi priprave na lokalne volitve, ki bodo jeseni. Za prihodnje delovanje SLS-a, so po njegovem potrebne tri smernice: varna hrana, mala in srednja podjetja ter trajnost, poroča STA.

Tako se stranka vrača k svojim zgodovinskim temeljem. Obenem si želijo več širine. Stranka se je v preteklosti posvečala zlasti kmetijstvu in temam lokalnega pomena, sedaj pa želijo najti načine za reševanje vsakodnevnih težav, ki pestijo župane, jih prenesti na raven države. Pred parlamentarnimi volitvami aprila, je Balažic deloval predvsem kot politični analitik. Bil je tudi tiskovni predstavnik Povežimo Slovenijo.

Dosedanji predsednik SLS-a Marjan Podobnik, ne bo več kandidiral. (Foto: sta)

Gibanje Povežimo Slovenijo pa od sedaj naprej ne bo več nastopalo v lastni režiji, marveč bo integralni del SLS-a. Vendar pa za delovanje znotraj Povežimo Slovenijo, ni potrebno biti član stranke. Sodelujejo pa lahko tako vsi tisti, ki so sodelovali doslej, kot tudi vsi ostali. Gibanje je namreč združevalo pet različnih političnih opcij: Zeleni Slovenije, Konkretno, Lista Franca Kanglerja – NLS in Nova socialdemokracija.

V SLS-u bodo osredotočeni na stabilizacijo in oživitev stranke
Na prihajajočih jesenskih volitvah pa namerava stranka nastopiti v lastni režiji. SLS je bil sicer tudi pobudnik gibanja. Po besedah Balažica gibanja kot takšnega ne bo več, stranke, v njem združene pa ne bodo avtomatsko priključili SLS-u, ampak imajo glede tega proste roke. Povezovanja v prihodnje ne izključujejo, se bodo pa sedaj bolj osredotočili na samo SLS, zlasti na njeno stabilizacijo in oživitev.

Postojna, Hotel Kras. Srečanje gibanja Povežimo Slovenijo. Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. (Foto: sta)

Tudi podpredsednik Konkretno Alojz Kovšca je dejal, da bodo stranke, ki so v okviru gibanja sodelovale, željo po le-tem obdržale tudi v prihodnosti (na istem nivoju in enakimi cilji). Stranke Konkretno sicer ne nameravajo pripojiti k SLS-u. Po besedah Balažica se glede morebitnega predsedniškega kandidata še dogovarjajo. Ne izključujejo možnosti za izbiro svojega kandidata, a se jim pri tem ne mudi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Medicinska zastrupitev ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...