Slovenski deskar opisal res bizarne izkušnje z organizacijo olimpijskih iger v Pekingu

Datum:

Ko smo včeraj v Pekingu izstopili iz avtobusa so nam naročili, da se postavimo v vrsto dva po dva. Najprej smo mislil, da se hecajo. Potem smo ugotovili, da ne bomo šli, če ne gremo v vrsto …” je na Twitterju objavil slovenski deskar Rok Marguč.

Petkovo odprtje olimpijskih iger v Pekingu je postreglo z nenavadnim incidentom, ko so organizatorji s prizorišča odvlekli nizozemskega novinarja kar sredi prenosa. Tudi sicer smo poročali, da so kitajske oblasti pred igrami intenzivno preganjale borce za človekove pravice, hkrati pa izvajajo strašanske pritiske na tuje dopisnike. Ne gre se torej čuditi, da je Kitajska na 177. mestu (od 180.) na področju svobode tiska in medijev.

Kako bizarne so razmere na Kitajskem pa na Twitterju objavlja slovenski deskar na snegu Rok Marguč, ki je opisal več nenavadnih izkušenj z organizacijo.

Ko se avtobus čudežno pokvari
Prvo je delil sicer neuradno informacijo, da so kitajske športnike na otvoritvi iger zamenjali manekeni in sicer zaradi nevarnosti okužbe s covid-19. Nato je nadaljeval: “Ko smo z vlakom prispeli nazaj se je naš avtobus, ki je bil prvi za Kitajskimi čudežno pokvaril za pol ure in vse ostale zaustavil. Ob enih zjutraj. Z istim smo šli naprej.” Ko pa so izstopili iz avtobusa so jim naročili, da se postavijo v vrsto dva po dva. “Najprej smo mislil, da se hecajo. Potem smo ugotovili, da ne bomo šli, če ne gremo v vrsto. Naša miselnost mi je bila vedno všeč. Od severa smo vzeli delavnost od juga iznajdljivost.

https://twitter.com/Margucnaboardu/status/1489833071767535617?s=20&t=W2xzoGqri1ax3M4rLtnHNQ

https://twitter.com/Margucnaboardu/status/1489845152600322051?s=20&t=W2xzoGqri1ax3M4rLtnHNQ

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Pričetek dobrodelne akcije “Pomagajmo preživeti in živeti”

Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci predstavila začetek...

Telekom ob 47 milijonih dobička ne bo izplačeval dividend?

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) nasprotuje predlogu Uprave in...

Ddr. Jaklič poudarja, da je opravljal le dejavnosti, ki mu jih dovoljuje zakon

Potem ko se je Mladina razpisala o obstoju popoldanskega...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino, preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...