Nekdanjemu kriminalistu Šariču in avtorju knjige Županov boj, v kateri razkriva ozadje policijskih konstruktov za diskreditacijo Franca Kanglerja, prepovedali prodajo knjige v Hočah!

Datum:

Pred kratkim je izšla knjiga Županov boj, v katerem je opisano zakulisje osebne in politične apokalipse Franca Kanglerja, nekdanjega državnozborskega poslanca in mariborskega župana. Napisal jo je nekdanji mariborski kriminalist Zoran Šarič, ki je sam sodeloval v policijskih akcijah zoper takratnega mariborskega župana. Knjigo so tudi javno predstavili v bivšem mariborskem Koloseju, zdaj Mariboxu, a je Šarič z vsebino in pričevanji v knjigi nekomu stopil na prste. Le dva dni po javni predstavitvi knjige so mu namreč prepovedali prodajati knjigo na Pohorski tržnici.  

                   

Nekdanji kriminalist Zoran Šarič, ki je še vedno zaposlen na mariborski policiji, je prejšnji četrtek, 21. junija, javno predstavil svojo knjigo Županov boj, s podnaslovom “Zakulisje osebne in politične apokalipse nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja“, in je od takrat na Pohorski tržnici, kjer ob sobotah prodaja predvsem svoj doma gojeni pohorski čili, dobil odpoved, ker je prodajal svojo knjigo o Kanglerju, poroča Požareport. Knjiga namreč vsebuje ozadje policijskih konstruktov, ki so privedli do kopice kazenskih ovadb in sodnih procesov, katerih edini cilj je bil diskreditacija in tudi likvidacija (tokrat politična) Franca Kanglerja.

Čeprav ima pogodbo za prodajo izdelkov, ne sme prodajati svoje knjige
Čeprav Šariča na predstavitvi v Mariboxu ni bilo zaradi pritiskov in zato, ker se ne želi javno izpostavljati, je minulo soboto popoldne doživel hladen tuš. Popoldne ga je namreč po telefonu poklicala uslužbenka Občine Hoče – Slivnica in mu prepovedala prodajo knjige na hoški tržnici, kjer ima Šarič pogodbeno najeto stojnico za prodajo svojih domačih izdelkov, predvsem čilija. Uslužbenka se je izgovarjala na to, da knjiga ni primerna za prodajo v Hočah, tudi zaradi sporne vsebine knjige in zgodbe o Kanglerju. Šarič pa je protestiral, saj gre za knjigo, ki jo je izdal kot samozaložnik v sklopu svojega statusa samostojnega podjetnika, za prodajo svojih izdelkov pa ima veljavno sklenjeno pogodbo za najetje lesene hišice na hoški tržnici. Uslužbenka Občine Hoče – Slivnica se je sklicevala tudi na fotografije lesene hišice na Facebooku, češ, ljudje se nad prodajo knjige pritožujejo.

Lesena hišica, kjer je Šarič prodajal čili in knjigo. (Foto: Požareport)

Šarič prijavil občino pristojnim organom zaradi diskriminacije
Zoran Šarič je zato napisal pismo Marku Soršaku, županu Občine Hoče – Slivnica, ki je znan po razvpitih in zakonsko spornih postopkih avstrijske multinacionalke Magne Steyr pri pridobivanju okoljskih in drugih dovoljenj za gradnjo projekta Magna Nukleus v Hočah, in protestiral zaradi diskriminacije, nato pa je zaključil s prodajo ter na občino po pošti vrnil ključe lesene hišice. Diskriminacijo občine pa naj bi prijavil pristojnim organom. Zanimiva povezava, ki jo poudarja Požareport, pa je, da je “predsednik volilne komisije v Občini Hoče – Slivnica postal nihče drug kot Danijel Lorbek, direktor Policijske uprave Maribor, torej službeni šef Zorana Šariča. Kakšno naključje?!”.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...