Nekdanji boksarski prvak Tyson pove, zakaj je konservativen: “Gre za zdravo pamet!”

Datum:

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson je v nedavnem intervjuju dejal, da sta proces staranja in kaotičen svet, v katerem živimo, povzročila, da je postal bolj konservativen.

V pogovoru s televizijsko voditeljico Newsmax Greto Van Susteren v njenem podkastu The Record with Greta Van Susteren je Mike Tyson povedal, da čeprav je njegova nagnjenost v desno razjezila nekatere njegove prijatelje, meni, da je to “zdrava pamet”.

“Moja družina se jezi, moji prijatelji jezijo, ko v pogovoru nanese na politiko,” je Tyson povedal Van Susterenovi. “Ko sem bil mlajši, sem bil povsem liberalen. Toda ko postajam starejši, ko gledam svoje otroke in vidim, kaj je tam zunaj na svetu, postajam nekoliko konservativen. … To je zdrava pamet, če pogledamo na svet, ki ga imamo sedaj. Želiš si varnost.”

Foto: epa

Odkar je po besedah Tysona Joe Biden postal predsednik, je v ZDA viden porast nasilnih kriminalnih dejanj. Zlasti v Tysonovem rojstnem New Yorku je prišlo do skokovitega porasta kriminala, ki spominja na čas odraščanja nekdanjega šampiona v predelu Brownsville v Brooklynu. Toda medtem ko Tyson prostodušno govoril o svojih vedno bolj konservativnih pogledih, se obotavlja glede izražanja podpore določenim konservativnim politikom. To je postalo še posebej očitno, ko ga je Van Susterenova vprašala, kaj misli o guvernerju Floride Ronu DeSantisu.

Velja za Trumpovega podpornika
“Ne morem govoriti o imenih … zadnjič, ko sem poskušal govoriti o politiki, so me poskušali kar ‘pretepsti’,” je pojasnil Tyson in dodal, da se drži stran od politike in vere. “Ukradli so mi svobodo govora,” je poudaril. Čeprav Tyson morda sedaj ne želi govoriti o DeSantisu poimensko, v preteklosti ni pokazal takšnih zadržkov glede svojega dolgoletnega prijatelja Donalda Trumpa. Tyson je postal glasen zagovornik Trumpa v njegovi kampanji za predsednika leta 2016. Tedaj je pravi, da je očitno, da nikomur ni všeč dejstvo, da zmaguje. “Poznam Trumpa. Gre za dobro stvar. Glasujte za Trumpa”, je pozival.

Foto: epa

Tyson se je pred kratkim znašel na naslovnicah medijev, ko je rekel, da bo čas za njegovo smrt napočil kmalu, poroča ameriški Breitbart. Kljub temu je videti, da nekdanji boksarski šampion ostaja v izjemni fizični formi za 56-letnika.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...