Nekdanji češki predsednik Klaus v knjigi zapisal, kako evropske elite ščitijo samomorilsko ideologijo multikulturalizma, migrantsko krizo pa primerjal z vdorom barbarov

Datum:

Nekdanji češki predsednik je v svoji novi knjigi zapisal, da je migrantska kriza primerljiva z vdorom barbarov ob koncu antike. Današnje elite hočejo politiko, ki nima vpliva nanje, medtem ko škodi običajnim ljudem.

                   

Nekdanji češki predsednik Vaclav Klaus je v svoji knjigi Europe All Inclusive zapisal, da je “Evropo oslabila ‘levičarska utopija’, ki promovira idejo množičnih migracij in skuša spremeniti Evropejce v odvisne kliente”.

Klaus je napovedal, da migrantske krize še zdaleč ni konec; kot poroča Voice of Europe, se je po njegovih besedah kriza šele začela, saj predstavlja “izjemno podcenjevan fenomen”. Evropske elite ščitijo “na koncu koncev samomorilsko ideologijo multikulturalizma”, ki “promovira idejo, da je migracija človekova pravica”, ta pa naprej vodi do prepričanja, da je pravica tudi socialna podpora za migrante.

Elite zaščitene, trpijo nedolžni
Migrantski prirast po njegovem ne bo vplival na elite, ki si ga tako zelo želijo, ali njihove družine. Medtem ko elitneži varno potiskajo zakonodajo v škodo preprostih ljudi, je malo verjetno, da bodo sami zato kdajkoli primerno kaznovani, saj živijo daleč stran od območij, prizadetih zaradi migrantov.

Vaclav Klaus (Foto: epa)

Elite tolaži dejstvo, da njihovi dobi ne bo “sledilo obdobje bibličnih poplav”, je zaključil nekdanji češki predsednik.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...