Nekdanji prvi partijec in stric iz ozadja Kučan se je oglasil in se razgalil – Pahor se nikoli ni upal zoperstaviti svojemu mafijskemu šefu

Datum:

V skrajno levičarskem biltenu Mladina so za komentar soočenja med predsedniškima kandidatoma Borutom Pahorjem in Marjanom Šarcem povprašali kar zadnjega šefa komunistične partije Milana Kučana, ki je Pahorja okrcal, da ni stric iz ozadja. V njem je natrosil več laži, in sicer, da je vedno deloval transparentno in da se je zgolj “pridružil” pobudi pokojnega Franceta Bučarja pri postavljanju Zorana Jankovića za kandidaturo na državnozborskih volitvah 2011. Kritiko na oba – Pahorja in Kučana – pa je včeraj zapisal vodja opozicije Janez Janša, ki je za nekdanjega premierja Pahorja in obisk mafijskega šefa, Kučana, pri njem vzel kot “pogovor med tovariši”, saj se ni nikoli javno in odločno od njega distanciral. 

Glavni boter tajkunizacije, razvojne zaostalosti, korumpirane pravne države, bančne kraje in vsega slabega, kar obstaja v Sloveniji, da se država ne razvija skladno s svojimi potenciali, Milan Kučan se je oglasil v biltenu skrajnih levičarjev, ker ga je zmotila Pahorjeva navedba, da je Kučan stric iz ozadja. V pismu je med drugim zapisal, da “imamo državljani pravico vedeti, kdo so strici in kaj je bilo storjenega, da bi se njihove nelegalne rabote uspešno preprečevale.

Predsedniški kandidat Pahor je novinarju na vprašanje “Proti koncu vlade, ko so vas rušili Golobič, Kresalova in vsi ostali, (je) prišel do vas Milan Kučan in dejal, gospod Pahor, za vas je bolje, da odstopite, namesto predsednika vlade bomo postavili Zorana Jankovića. Drži ali ne drži?“, odgovoril zelo neodločno in skrivajoče: “Približno tako.” Če bi bil Pahor iskren sam s seboj, predvsem pa s s slovensko javnostjo, bi odgovoril tako, kot je v resnici: Da je Kučan veliko bolj vpliven in tudi škodljiv, kot se za svojim kalimerovskim obrazom predstavlja sam, mediji pa mu pri tem nekritično pomagajo.

Pahor se nikoli ni upal zoperstaviti svojemu mafijskemu šefu
Ne nazadnje o Pahorju in Kučanu največ povedo besede vodje opozicije Janeza Janše, ki je včeraj v svojem zapisu razgalil oba. “Dogodek, ko je Milan Kučan spomladi leta 2012 obiskal predsednico vlade Alenko Bratušek in posredno skrajšal njen mandat, je znan in priznan. Včeraj pa je končno tudi Borut Pahor v kamero komercialne TV javno priznal, da ga je leta 2011 prav tako obiskal Milan Kučan ter ga nagovarjal, naj se umakne in svoje mesto prepusti Jankoviću. Tudi ta obisk se je iztekel v predčasne volitve. Pahor pravi, da zato, ker se ni uklonil. No, tudi če bi se, bi bil rezultat glede skrajšanja mandata očitno isti. Pravo vprašanje je, zakaj se Pahor ni uprl javno, če se je res uprl, saj je očitno, da bi le to mogoče zaleglo? Zakaj ni sklical novinarske konference in obelodanil nezaslišanih pritiskov? Ker se je bal? Mogoče. A bolj verjetno je, da je obisk mafijskega šefa v bistvu vzel kot pogovor med tovariši in da niti v sanjah ni pomislil na kak resen javni upor. Zato česa takšnega najbrž tudi v naslednjih petih letih od Pahorja, če bi ponovil predsedniški mandat, ne bi mogli pričakovati,” je zapisal Janša.

Lep prikaz navidezne demokracije v Sloveniji.

Nekdanji šef partije Kučan je v pismu še zapisal, da nihče, razen volivcev, ne more postaviti predsednika vlade. Pri tej manipulaciji Kučan pozabi, da ga je najbolj razgalil ravno njegov dolgoletni svetovalec v knjigi “Padle maske” Zdenko Rotar, ko je zapisal, kako so on, Kučan in zakonca Spomenka in Tine Hribar določili ter nastavili Danila Türka za predsednika države. Z mediji, ki jih obvladuje Kučan, je vse ostalo zgolj še predstava za javnost z znanim koncem.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...