Nemci so besni: Migranti imajo več pravic in ugodnosti kot tisti, ki tam delajo celo življenje!

Datum:

V Nemčiji vlada vedno večje nezadovoljstvo, saj imajo vsi migranti, ki prispejo, več pravic do ugodnosti in medicinske oskrbe, kot tisti, ki v Nemčiji delajo celo življenje. Državi je tako že začelo primanjkovati prostovoljcev in virov financiranja, hkrati pa so tarča velikega števila zlorab.

                   

Nemška javnost je vse bolj ogorčena,” je v odkritem intervjuju za Die Welt razkril notranji minister zvezne dežele Posarje, Klaus Bouillon. Državljani nikakor ne morejo razumeti, zakaj imajo migranti več pravic do sredstev, kakor oni, ki so delali celo življenje. Nemčija je v letu 2019 zabeležila rekordno število tujcev. Zaradi naraščajoče javne utrujenosti od obsežnih demografskih sprememb, ki se dogajajo v državi, so nekateri poslanci že glasovali proti sprejemanju tujcev. Bouillon še obrazloži: “Pripravljenost državljanov, da sprejmejo ljudi, se je zmanjšala. Zmanjkuje nam prostovoljcev, prav tako pa se nam zmanjšuje sposobnost za črpanje sredstev.”

Frustracije, ki so se začele dogajati zaradi migracij, so postale tako del vsakodnevnih pogovorov. “Obstajajo velike zamere in frustracije, ki jih slišim v pogovorih vsak dan. Zakon je tisti, ki določa osnovne zneske ugodnosti. Tudi, če nekdo zavrže potni list in noče sodelovati z oblastjo, se njegovi prejemki minimalno znižajo,” še dodaja član Krščanske demokratske zveze. Njegovo mnenje potrjujejo tudi ankete, v katerih je kar 48 odstotkov Nemcev izjavilo, da nasprotujejo sprejemanju novih migrantov, medtem ko 44 odstotkov vprašanih še vedno podpira to vrsto migracij.

Notranji minister za zvezno državo Posarje Klaus Bouillon (levo) med kampanjo skupaj z Angelo Merkel (Foto: epa)

Med priseljenci je ogromno povratnikov in zlorab
Zelo pogosto se dogaja, da se migranti vrnejo nazaj, medtem ko so deportirani v državo, iz katere so prispeli. Če migranta vrnejo nazaj v Belgijo, pride nazaj in vse skupaj deluje kot začaran krog, saj se to dogaja večkrat pri določenih osebah. Ker so bili že registrirani v drugi evropski državi, v Nemčiji  ne morejo biti upravičeni do pomoči. “Polovica tistih, ki prihajajo, je izgubila potni list ali nenadoma pozabila svoje ime in državo porekla,” še obrazloži, kako želijo prelisičiti oblasti.

Notranji minister zvezne dežele Posarje, Klaus Bouillon (Foto: epa)

Mesto Lebach je ena izmed glavnih destinacij za migracije v Posarju, ki se nahaja v zahodnem delu države v bližini francoske meje. Sprejemni centri so po besedah ministra neprestano polni, saj je kar 50 odstotkov deportacij neuspešnih. Stranka zelenih si je prizadevala za razpustitev centra in želela razpršiti migrante po celotni zvezni deželi. Boullion se s tem ne strinja, saj bi to bilo protizakonito in nesmiselno. Njegovo mnenje je, da je v centru za migrante kar najbolje poskrbljeno, saj jim le tako lahko ponudijo vrtec, zdravstveno pomoč, integracijske tečaje in šole na enem mestu. Centralizacija tako tudi omogoča lažjo in hitrejšo registracijo prispelih, preprečevanje nasilja ter vzdrževanje varnosti.

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...