Nemčija je na nogah, po Chemnitzu še Köthen: Množica odšla na ulice, potem ko so policisti prijeli dva Afganistanca zaradi smrti 22-letnika

Datum:

V vzhodnonemškem mestu Köthen je šlo na ulice na stotine ljudi, potem ko je umrl 22-letnik, ki je bil žrtev obračuna, v katerega so bili vpleteni prosilci za azil. Policisti so dva Afganistanca tudi prijeli, a obdukcija naj bi pokazala, da je fant umrl zaradi težav s srcem.

Žrtev naj bi posegla v spor o noseči Nemki, v katerega so bili po poročanju prič vpleteni dva osumljenca ter en Afganistanec. Nemški tabloid Bild je poročal, da naj bi bilo jedro spora, s kom je ženska zanosila. Medtem ko so sprva krožile informacije, da je Nemec umrl, ker so ga pretepli do smrti, so se kasneje pojavile informacije, da naj bi umrl zaradi srčnega popuščanja. Obdukcija naj bi namreč razkrila, da njegova smrt ni “v neposredni povezavi” s pridobljenimi poškodbami ter da naj bi žrtev imela že obstoječo srčno bolezen.

Foto: printescreen

Vendar pa poročilu obdukcije ne verjame na stotine protestnikov, ki so množično odšli na ulice Köthena. Potem ko so množično protestirali proti migrantom v Chemnitzu, se to nadaljuje tudi po drugih nemških mestih.

Foto: printscreen

Množica je glasno protestirala proti migrantom v njihovi državi, policija pa je uporabila tudi dva vodna topova, poroča RT. Smrt 22-letnika je nastopila le nekaj dni zatem, ko je v Chemnitzu umrl moški, ki ga je napadla in umorila skupina prosilcev za azil – moških iz Iraka in Sirije. Nemci ne morejo več le mirno gledati, kako nasilni prišleki ubijajo njihov narod. Skupina Pro Chemnitz, ki je organizirala protest proti nemški politiki odprtih vrat za migrante, je po tem umoru dejala, da je ta smrt dokaz, da so “Nemci zaklani povsod” in “da tega ne smemo dopustiti”. Dodaja še, da sta kriminal in nasilje v Nemčiji močno porasla v zadnjih treh letih, odkar je Angela Merkel dovolila, da v njihovo državo vstopi več kot milijon migrantov.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...