Nemčija v strahu: Migranti med vikendom povzročali množične napade na policijo in spolno nasilje nad ženskami

Datum:

Nemški poletni sejem je med zadnjim vikendom postal poln nasilja in spolnih napadov na ženske, skupina mladih pa je napadla tudi obiskovalce in policiste. Po izjavah policije so bili v večini storilci kaznivih dejanj migranti, bojijo pa se, da bo nasilja čedalje več.

                   

Nasilje se je zgodilo v času, ko so prebivalci Schorndorfa v južni Nemčiji v Baden-Wuerttembergu praznovali tedenski sejem Volksfest (Narodni festival). Medtem, ko so mnogi v petek, na prvi dan sejma, uživali v karnevalskih vožnjah in nemškem pivu, so policisti v petek zvečer poročali o škandaloznih dogodkih najmanj treh spolnih napadov, kar je povzročilo pridržanje enega izmed iraških osumljencev.

Ena izmed žrtev spolnega napada v soboto je bila tudi 17-letno dekle, potem ko so jo trije moški zunaj glavne železniške postaje v mestu držali in “grabili njeno zadnjico”. Za slednja dejanja policija sumi tri afganistanske migrante.

Celo policija se boji najhujšega
Poleg tega se je v soboto na Schorndorfskem gradu zbralo tisoč mladostnikov, ki so festivalske obiskovalce in policiste obmetavali s steklenicami. “Nasilje, s katerim se sooča policija, je šokantno,” je dejal predstavnik policije. Ko je zaradi nehumanih dejanj prišlo do aretacije ene osebe na podlagi sumov, da je povzročila resno telesno poškodbo, so drugi “pokazali solidarnost” in okrepili napad na uradne osebe. Ker je stanje postajalo vedno bolj neznosno je policija zahtevala okrepitev na prizorišču, z namenom, da pomagajo zaščititi aretacijo in preprečiti nadaljevanje napadov. Organi pregona so zaprosili za pomoč tudi policiste iz bližjih mest, da bi se pripravili na najhujše – “na ogromen potencial za nasilje”.

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Kradli celo policijska vozila
Po dogodku so bile opazne tudi skupine od 30 do 50 moških, ki so se na podlagi pričevanj očividcev obnašali zelo agresivno in bili celo oboroženi. Poškodovali so tudi dve policijski vozili, ki so ju popisali z grafiti, ukradli pa so tudi šest registrskih tablic. Kasneje so oblasti prejele tudi številne prijave zaradi hudih telesnih poškodb.

K. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...