Nemška deželna vlada želi prisiliti mlade zdravnike v izvajanje splavov! Stari morilci gredo v pokoj, mladi nočejo imeti krvavih rok!

Datum:

Deželna vlada Baden-Württemberg v Nemčiji razmišlja o tem, kako zdravnike prisiliti v izvedbo splavov nerojenih otrok, ker naj bi primanjkovalo tistih, ki so pripravljeni izvajati umetno prekinitev nosečnosti. Eden izmed možnih ukrepov je vključitev novih zaposlenih v ustanovah, ki jih financira vlada, “odvisno od pripravljenosti posameznega zdravnika za izvajanje splavov.”

                   

“Glavni problem je, da moramo dobiti mlade zdravnike, ki bodo pripravljeni opraviti splav,” je zatrdila Bärbl Mielich, članica deželne vlade in ob tem dodala, da računajo, da jih bodo v okviru nadaljnjega usposabljanja seznanili s tem, da naj bi bilo to del njihovega dela. Po besedah Mielichove je razlika v generaciji opazna.“Veliko število splavov v Baden-Württembergu opravljajo starejši od 60 let,” je izpostavila in ob tem priznala, da ni veliko takih, ki bi jim radi sledili.

Mielichova je izrazila začudenje nad dejstvom, da mnogi zdravniki nočejo brutalno ubiti in odstraniti človeškega bitja iz maternice. “Ali je to zato, ker o tem ne razmišljajo in ne vidijo težave v tem, da ni dovolj tistih, ki bi izvajali splav, ali pa ker ne želijo tega iz osebnih etičnih razlogov,” je zatrdila in dodala, da se morda tudi bojijo preganjanja in slabe podobe, ki bi jo lahko nasprotniki splava ustvarili o njih.

Foto: iStock

Pri tem se je zavzela za odpravo 218. člena Kazenskega zakonika, ki pravi, da kdor prekine nosečnost, je zagrožena zaporna kazen do največ tri leta ali pa je naloženo plačilo globe. Več desetletij nemška vlada ne uveljavlja tega člena v primeru, da nosečnica sama zahteva prekinitev nosečnosti in zdravniku, ki je pripravljen opraviti splav predloži dokazilo, da je bila najmanj tri dni pred tem pri psihiatru in se zaveda vseh možnih posledic. Ob tem pa je nujno, da nosečnost ne traja več kot 12 tednov. Poleg tega se splavov ne kaznuje, če se z njim prepreči življenjska nevarnost ali hude okvare telesnega ali duševnega zdravja nosečnice. Obstajajo tudi izjeme, ko gre za posilstvo in incest.

Načrt je v nasprotju s Hipokratovo prisego

Cornelia Kaminski, vodja nemške prolife skupine, je načrt deželne vlade označila kot nezaslišan, poroča Life Site. “Prisiliti zdravnike, da sodelujejo pri splavu, je v velikem nasprotju s Hipokratovo prisego,” je pojasnila. Ta namreč zdravnika zavezuje, da ne bo nikoli nikomur, tudi če bo ta za to prosil, pripisal smrtne droge ali ga z nasvetom napeljeval na tako misel; prav tako pa tudi nobeni ženski ne bo dal pripomočka za uničenje človeškega bitja.

Kaminskijeva je izpostavila, da je poslanstvo zdravnikov usmerjeno v zdravljenje in ohranjanje življenja, ne pa v ubijanje. Še posebej ne v primeru, da je žrtev umora nemočen otročiček. “Obstaja dober razlog, da se zmanjšuje število tistih, ki so pripravljeni opravljati splave. Kdorkoli je s pomočjo ultrazvoka opazoval nerojenega otroka, ki je videl, kako ta brca ali sesa palec, ima težavo s tem, da nerojenega otroka preprosti izsesa iz maternice, razreže ali pa mu vbrizga smrtonosni strup.” Prepričana, je da gre za kaznivo dejanje, če se zdravnike poskuša priliti v izvajanje neetičnega ravnanja in umor nerojenega otroka. “Deželna vlada ne bi smela pomagati pri večji dostopnosti splavov, ampak bi namesto tega morala nuditi finančno pomoč in vse ostale oblike pomoči, ki jo rabijo mlade matere in družine, da s tem dobijo pogum in perspektivo za življenje z otrokom,” je prepričana.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...