Nemška policija razburila javnost: Obvestilo o spolnem napadu mladoletnice, ki ga je zagrešil Eritrejec opremili s sliko belca!

Datum:

Nemško javnost je nedavno razburil način komunikacije bavarske policije na Twitterju. V svojem obvestilu, da je bil prijet Eritrejec obdolžen spolnega napada na Nemko, so namreč vključili simbolno fotografijo belca, ki nadleguje belko, kar je javnost označila za zavajanje, saj si česa takega ne bi drznili, če bi šlo za belega spolnega napadalca.

Konec marca 2020 so v Münchnu aretirali 31-letnega afriškega migranta, ki je na vlaku spolno napadel 15-letno nemško dekle. Kakor je razkrila bavarska policija, je šlo za državljana Eritreje.

Do spolnega napada je prišlo na vlaku iz Dachaua proti Münchnu v petek 27. marca okoli 10. ure zvečer. Eritrejski migrant se je približal mladoletnici, ta pa se je zaradi strahu presedla drugam, a jo je črnec zasledoval in se ponovno usedel zraven. Zatem jo je migrant začel grabiti za noge in jo skušal poljubiti v sramni predel. Ko je poskusila pobegniti, jo je Eritrejec pograbil, se jo dotikal pod oblačili in ji odvzel mobitel.

Ko se je vlak ustavil na postaji Röhrmoos, je migrant mladoletnici ukazal, da gre z njim in ji grozil. Ko se je uprla, je zabrisal njen telefon nazaj na vlak in jo pobrisal. Dekletu je na pomoč priskočil drug moški, ki ji je pomagal prijaviti spolni napad pri policiji. Policija je spolnega napadalca odkrila nedaleč od železniške postaje, dekle je svojega napadalca uspešno identificirala, ta pa se še vedno nahaja v preiskavi.

Na sliki za zločin, ki ga je zagrešil črnec, prikazali belca
Ker pa zločin sam po sebi ni že dovolj grozljiv, pa so za še večjo mero ogorčenja javnosti poskrbeli pri bavarski policiji, ki je na Twitterju objavila, kaj se je zgodilo, in opis dogodka pospremila s sliko belca, ki spolno nadleguje belko.

Po pisanju Voice of Europe, so komentatorji na Twitterju dejanje nemških organov pregona obsodili. Nekateri so tudi napisali, da si česa takega ne bi drznili, če bi šlo za belskega napadalca, potem na priloženi simbolični fotografiji ne bi videli kako črnec spolno napada svojo žrtev.

Bavarska policija se je v odziv na kritike zahvalila za številne prejete komentarje. “O vaših komentarjih in mnenjih bomo razpravljali interno,” so sporočili. Nedavno poročilo Nemške zvezne policije je pokazalo, da so tujci, ki v Nemčiji predstavljajo 12 odstotkov celotnega prebivalstva osumljenci za kar 35 odstotkov vseh kaznivih dejanj, njihov delež, ko pride do umora, pa je celo 40-odstoten.

Ivan Šokić

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...