Nemška vlada odpravila omejitve pri odstrelu volkov, ki kmetom povzročajo vse večje preglavice

Datum:

Nemška vlada je nedavno odpravila omejitve pri odstrelu volkov, ki povzročajo vse več škode na domačih živalih in tako jezijo kmete. Volkovi in medvedi povzročajo ogromno težav tudi v Sloveniji, vendar je ta ujetnica nevladnih organizacij in odločitve upravnega sodišča, ki je zadržalo odstrel medvedov in volkov.

Nemška vlada je priskočila na pomoč kmetom in dovolila odstrel vse večje populacije volkov, ki povzročajo ogromne škode na živini.

Vlada se je za ta ukrep odločila kljub nasprotovanju nevladnih organizacij in raje prisluhnila kmetom, saj je število napadov volkov na ovce, koze in govedo v nekaj letih poraslo iz nič na 1600.

Odstrel volkov je postal politično vprašanje
Z novim ukrepom kmetom ne bo več potrebno z dolgotrajnimi postopki dokazovati, da jim točno določen volk iz krdela povzroča škodo na živini, poroča Reuters. Po zadnjih podatkih v Nemčiji živi 75 krdel volkov, 30 parov in trije volkovi samotarji.

Redni prizori z nemških in slovenskih kmetij.

Strategija odstrela volkov je v nemški koaliciji konservativcev in socialistov postala pravi politični boj. Medtem, ko se socialisti borijo proti odstrelu, pa bi konservativci volkove na nekaterih poseljenih območjih povsem odstranili.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...