Neokusno: Medtem, ko ima direktor STA Veselinovič vrtoglavo plačo, pogodbeni delavci životarijo z mizernimi izplačili!

Datum:

“Poglejte, kako državna agencija STA novice mizerno plačuje pogodbene sodelavce. Za “navadne” članke pet evrov, za “ekskluzivo” pa 16. Ej, sramota za medijsko hišo! Ni čudno torej, da direktor Veselinovič noče na Vlado RS posredovati teh pogodb …” je bil v svojem zapisu novinar Bojan Požar kritičen, do tega, kako mizerno so plačani novinarji na Slovenski tiskovni agenciji, medtem ko ima njihov direktor Bojan Veselinovič letno kar 102 tisočaka plače, kar za primerjavo znaša 13 celoletnih povprečnih pokojnin. 

                   

Novinar Bojan Požar je v tokratnem zapisu na Twitterju razkril, zakaj direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinovič, vladi ne želi posredovati ustrezne dokumentacije, da bi ta agenciji namenila sorazmerna finančna sredstva. Kot kaže gre za to, da je Veselinoviča sram tega, kako mizerno plačuje svoje pogodbene delavce, ki morajo zanj garati: za “navadne” članke namreč prejmejo po 5,40 evra, za “ekskluzivo” pa po 16,13 evra. Kot je še prepričan, je to sramotno za to medijsko hišo in obenem verjetno tudi razlog, zaradi katerega direktor STA vladi ne želi posredovati teh pogodb. Na agenciji je sicer zaposlenih sto oseb, a kot kaže “tlako” zanje opravljajo zunanji pogodbeni sodelavci. Prav nič v zdravem tovariškem duhu.

In kot je znano, je bila dolga leta tovrstna praksa v veljavi tudi na nacionalni televiziji. Požar je ob tem navedel, da RTV Slovenija proizvaja kopico oddaj, ima 2300 zaposlenih, a kljub temu do 90 odstotkov oddaj proizvedejo podobno mizerno plačani pogodbeni oziroma zunanji sodelavci. Navadni proletarci trdo delajo, prvorazredna rdeča buržoazija pa parazitira na njihovih plečih. Tako je v levičarskih medijih, ki so jih polna usta neoliberalizma in izkoriščevalskega kapitalizma. Kam je pobegnila ta opevana “enakost” h kateri se dediči revolucije tako nostalgično ozirajo?

Novinar Bojan Požar je razkril kako mizerno Slovenska tiskovna agencija plačuje svoje pogodbene delavce. (Foto: twitter)

Dejstvo je, da je leta 2019 direktor Veselinovič, medtem ko so njegovi zunanji sodelavci životarili, zaslužil preko 100 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, kar znaša 155 pokojnin oziroma skoraj 13 celoletnih povprečnih pokojnin. Obenem gre navesti, da številni slovenski upokojenci navkljub temu, da so vse življenje garali do onemoglosti, vegetirajo iz meseca v mesec in ne morejo kriti niti najbolj osnovnih življenjskih stroškov.

Tudi glede nacionalne televizije, zlasti o tem, da je na njej trikrat preveč zaposlenih, in da prejema enormne vsote davkoplačevalskega denarja, smo že večkrat pisali: “Po drugi strani pa državljani naravnost iz svojih žepov VSAKO LETO zberemo okoli 100 milijonov evrov RTV prispevka. Ponavljam: vsako leto. A tej številki nihče ne dodaja pridevnikov “neverjetnih” in “vrtoglavih”. Še več, šef javnega zavoda je sinoči brez težav priznal, da s takim denarjem že od leta 2006 ne morejo narediti nič drugega kot minus. Zato dajmo zbrat še osem milijonov več,” je lani poleti vodilnim na RTV Slovenija v obraz povedal dolgoletni novinar na Planet TV Mirko Mayer.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...