Neustavljiv: Medtem ko mu očitajo doktorsko nalogo, je Rok Snežič postal dvojni doktor prava!

Datum:

Medtem ko se v Sloveniji nekateri novinarji skrivajo za lastniki medijev, za katere delajo, in nikakor nočejo razkriti, kakšno raven izobrazbe so dosegli, je Rok Snežič, najbolj znan kot davčni svetovalec in doktor davčnih utaj, postal dvojni doktor.

                   

Doktor davčnih utaj Rok Snežič je pred štirinajstimi dnevi uspešno obranil drugi doktorat iz prava. “Prvega sem v Sloveniji, drugega pa na pravni fakulteti v Banja Luki,” je razkril za spletni portal Skandal24.si.

V zadnjem času so se sicer v nekaterih trač medijih pojavljala ugibanja o Snežičevi doktorski nalogi v Sloveniji, a je več kot očitno to le natolcevanje določenih krogov, ki želijo škodovati njegovemu ugledu. Kot razkriva Cobiss, je ddr. Snežič diplomiral leta 2003 iz nepremičnin in z njimi povezanih davkov na Pravni fakulteti v Mariboru – naloga obsega 92 strani, magistriral pa je leta 2008, in sicer z magistrsko nalogo na 181 straneh, ki nosi naslov Davčni vidiki prometa z nepremičninami s poudarkom na obravnavi statičnega stanja nepremičnin. Dve leti kasneje je zagovarjal doktorsko disertacijo Primerjalno pravni prikaz obdavčitve nepremičnin in utaje davčnih obveznosti s poudarkom na ustavno pravnem vidiku v Sloveniji in državah bivše Jugoslavije na 179 straneh, kasneje pa napisal več kot deset člankov na temo davčnih utaj, slamnatih podjetij in nepremičninskega prava.

Verjetno ni naključje, da so se članki, v katerih se sprašujejo o njegovi izobrazbi, s strani določenih krogov pojavili prav v času, ko je postal dvojni doktor. Medtem ko so nekateri sposobni zgolj pisati trače, drugi opravljajo resno raziskovalno delo in pridobivajo (doktorske) nazive …

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki