Neverjetno! Na Osnovni šoli Dob bo društvo Parada ponosa izvedlo delavnico na temo strašenja s sovražnim govorom preko ideologije LGBT in teorije spola!

Datum:

Iz leta v leto je mogoče opazovati, kako se vedno bolj okrepljeno straši s sovražnim govorom preko ideologije LGBT in teorije spola, pri čemer se kot sovražno označuje vse, kar ni v skladu z njihovim mnenjem. Še bolj zastrašujoče pa je, ko do tovrstne prikrite indoktrinacije prihaja pri najbolj ranljivi skupini ljudi, osnovnošolcih in mladoletnikih, ki so še posebej dovzetni za pranje možganov. Eden izmed bralcev nas je obvestil, da se to dogaja na Osnovni šoli Dob. Društvo Parada ponosa bo namreč v prostorih učilnice za geografijo organiziralo delavnico na to tematiko. Psihoanalitik Roman Vodeb pri tem izpostavlja, da se mu zdi absurd, da se v šole tlačijo takšne ideološke nebuloze, kot jih propagirata feminizem in gibanje LGBT v obliki raznoraznih delavnic in prikritega kurikula.

Na uradni spletni strani osnovne šole je mogoče prebrati, da so se odločili, da letošnji Festival zdravja+ v povezavi z mobilnostjo, ki bo v petek, 11. oktobra, združijo z akcijo NVO gre v šolo, v kateri bodo otroci na interaktiven način spoznali okoliške organizacije, med njimi tudi društvo Parada ponosa.

V opisu delavnice je mogoče prebrati, da bo društvo izvedlo delavnico na temo naslavljanja sovražnega govora, in sicer je možno izbrati enega od dveh modulov. “Prvi modul se osredotoča na naslavljanje sovražnega govora med vrstnicami, ki posega na področje opolnomočenja mladih, da reagirajo na diskriminacijo in sovraštvo, ter omogoča pridobitev veščin in orodij za predrugačenje sovražnega govora v medvrstniški komunikaciji. Drugi modul se fokusira na naslavljanje sovražnega govora v grafitih in ulični umetnosti, kar je mladim osebam blizu, ter mladim skozi uporabo kreativnih metod omogoča učenje o različnih načinih preprečevanja in predrugačenja sovraštva.” 

Otroci mahajo z zastavo LGBT. (Foto: Twitter)

Naj ne bi šlo za promoviranje ideologij
Po navedbah šole naj cilja programa ne bi predstavljalo promoviranje ideologij preko posredovanja morebitnih prikritih mehkih vsebin, pač pa seznanitev z različnimi preventivnimi dejavnostmi: preventiva nasilja, preventiva sovražnega govora … “Še posebej pa je poudarek na krepitvi sprejemanja različnosti ter strpnosti do vseh in vsakega posameznika.” Čeprav šola vztraja, da je namen akcije otroke seznaniti z nevladnimi organizacijami in njihovimi dejavnostmi, seznaniti učence z različnimi prostočasnimi dejavnostmi z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje ter vključiti dejavnosti oziroma programe nevladnih organizacij v izvajanje šolskega učnega načrta, je več kot jasno, da gre za prikrito indoktrinacijo, ki v izobraževalni ustanovi nima česa iskati.

Foto: Printscreen

Naši predniki si najbrž nikdar niso predstavljali, v kakšno smer bo šel današnji svet. Tedaj namreč ni bilo sledi o teoriji spola, ki naše generacije skuša prepričati v to, da niso genitalije tiste, ki določajo spol. Po teoriji spola naj ne bi obstajali zgolj ženska in moška identiteta in privlačnost med spoloma, saj naj bi bila heteroseksualnost prisila s strani družbe, ki se nadeja spolnih odnosov med spoloma zaradi reprodukcije. Človek naj bi se v skladu s tem prepričanjem odločil, katerega spola želi biti, kar je posledično vodilo v formulacijo pestre palete spolov, med katerimi je mogoče celo prehajanje. Ob tem pa je treba poudariti, da spolna teorija ni znanstvena teorija, ampak ideologija, saj nima podlage v naravoslovnih vedah.

Glede na to, da gre v tem konkretnem primeru za občutljivo zadevo, smo za komentar povprašali psihoanalitika Romana Vodeba, ki je uvodoma izpostavil, da je šola inkorporirana v družbo z namenom, da izobražuje in ne da indoktrinira s to ali ono ideologijo. “Izobraževanje pomeni posredovanje določenih informacij in znanj iz registra vsesplošne vednosti in razgledanosti. Institucionalno izobraževanje, ki je pod ingerenco države, še posebej ne sme biti iz registra ideološkega pranje možganov. Če se je država odločila, da v šole – nacionalni kuriukulum – verouk ne spada, potem mora biti konsistentna do sebe tudi v kontekstu širjenja ideologije LGBT in t. i. teorije spola (angl. gender). Feminzem in gibanje LGBT sta, v povezavi s teorijo spola, ena sama ideologija, ki ne premore ščepec znanosti. Še več: korektna znanost – osrednjo vlogo pa v propedevtičnem smislu prevzema psihoanaliza – je celo zelo konsistentna na področju kritike omenjenih ideologij.”

Roman Vodeb (Foto: STA)

Absurd, da se v šole tlači takšne ideološke nebuloze
“Meni osebno se zdi absurd, da se v šole tlačijo takšne ideološke nebuloze, kot jih propagirata feminizem in gibanje LGBT v obliki raznoraznih delavnic in prikritega kurikula,” izpostavlja Vodeb in dodaja, da v svojem mnenju seveda ne izhaja iz svoje osnovne politične opredelitve – ki je, mimogrede rečeno, leva -, pač pa izhaja iz psihoanalize oziroma poznavanja zakonitosti delovanja človekovega duševnega aparata. “Sklicujem se na razvoj moralne razsodnosti, ki je v osnovi vezana na pravilno razrešitev Ojdipovega kompleksa, ki se zgodi v primerni družini z moškim očetom in žensko mamo.”

“Parada ponosa in vse te ‘mavrične’ institucije pa v svojih agresivnih indoktrinacijskih pristopih skušajo zaobiti vse psihoanalitične zakonitosti. In to je pokvarjeno! Država tega ne bi smela dovoliti. Konsistentni do samih sebe pa bi morali biti tudi levi politiki. Če ne dovolijo verouka v osnovnih šolah, potem morajo zaustaviti tudi vse te agresivne ideološke pristope ‘mavričnih’ institucij, kakršno je društvo Parada ponosa. Elaborat, zakaj se feministična in ideologija LGBT ne smeta širiti po družbi, še najmanj pa preko šol, sem spisal že v svoji knjigi O spolu iz leta 2011. Letos pa sem elaboriral kritiko feminizma v svoji šesti knjigi Prvi spol. Tam je vse razloženo. Problem je le, da sta obe knjigi skrajno cenzurirani – tako rečeno prepovedani. Vsa vrata v nacionalne medije so mi ravno zaradi sesuvanja obeh družinskih zakonikov – na dveh referendumih (2012 in 2015) – nepredušno zaprta,” izpostavlja Vodeb.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi število prepolovili število žrtev med otroci

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...