Posledica migrantske politike: Spolni napadi so se na švedskem v štirih letih potrojili – Več kot polovica storilcev je rojenih “izven Evrope”!

Datum:

Letno poročilo o nacionalni varnosti na Švedskem je pokazalo, da se je samo v štirih letih število spolnih zločinov potrojilo. Država je hotela podatke celo zakriti.

Švedska je rahlo zmanjšanje spolnih napadov od leta 2017 do 2018 sprejela kot pozitiven trend, hkrati pa ignorirala ogromen porast spolnih napadov v celotnih štirih letih. Podatki izhajajo iz nove raziskave o nacionalni varnosti oziroma letnega poročila o zločinu švedskega nacionalnega sveta za preprečevanje kriminala.

Poročilo o kaznivem dejanju je razkrilo, da se je šest odstotkov švedskih prebivalcev leta 2018 samih prijavilo, da so bili podvrženi spolnim kaznivim dejanjem, v primerjavi s 6,4 odstotka leta 2017. Seveda so se levičarski mediji na Švedskem nasmehnili ob tem rahlem zmanjšanju in ga propagirali kot nek slaven dosežek. Niso pa se poglobili v daljše časovno razmerje. Treba je le pogledati nekoliko naprej in nazaj, da vidimo, da so se spolni zločini v zadnjih nekaj letih drastično pomnožili. Leta 2014 je na primer le 2 odstotka švedskega prebivalstva poročalo o spolnem napadu.

V štiriletnem obdobju se je spolni zločin na Švedskem povečal kar za trikrat – izjemno negativen trend, ki bi moral biti zaskrbljujoč.

Joakim Lamotte, švedski novinar, je eden redkih, ki se je razjezil na medije zaradi takšnega poročanja, ki so ga poskušali sprožiti. Na Twitterju je zapisal: “Po tem poročilu sodeč so se vsi zločini, razen spolnih zločinov, znatno povečali. Kar se tiče spolnih zločinov, smo od leta 2014 opazili porast in nesmiselno bi bilo, če bi se ta številka večno dvigovala. Zdaj je delež spolnih zločinov šest odstotkov. Leta 2014 je znašal dva odstotka. V štirih letih so se spolni zločini na Švedskem povečali kar za trikrat, kar je katastrofa. Primernejši naslov bi moral biti: Novo poročilo kaže, da sta kriminal in negotovost na Švedskem postavila nove rekorde,” je še dodal.

Na Švedskem so lani prijavili približno 22.500 spolnih zločinov, od tega 7.960 kot posilstvo. Švedska radiotelevizija SVT je lani poročala, da je 58 odstotkov obsojenih posiljevalcev na Švedskem rojenih zunaj Evrope. Novo poročilo pa je razkrilo tudi, da se po vsej državi povečujejo vse vrste kriminala; 26,4 odstotka prebivalcev je poročalo, da so bili leta 2018 izpostavljeni kaznivim dejanjem. Številke iz nove raziskave na Švedskem so pokazale, da se skoraj ena od štirih žensk boji ponoči zapustiti dom iz strahu pred grožnjo ali napadom.

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...