[EKSKLUZIVNO] Jutranja drama v azilnem domu na Viču: Dva agresivna migranta, eden s 40-centimetrskim nožem želel napasti varnostnika Roka, ustavili so ga s solzivcem, policija je oba aretirala

Datum:

V Azilnem domu na Viču je danes, nekaj minut pred 7. uro, prišlo do novega incidenta, v katerem so posredovali policisti in reševalci. Kot nam je povedal naš zaupni vir, gre za zaposlenega znotraj doma, je maroški ilegalni migrant z dvema nožema, rezilo enega naj bi bilo dolgo najmanj 40 centimetrov, poskušal obračunati z varnostnikom Rokom Kokotcem; gre za tistega varnostnika, ki je pred dobrima dvema mesecema s solzivcem poškropil migrante, ki so se prerivali v jedilnici med obrokom in želeli nasilno vdreti v kuhinjo. Maroškega migranta, ki varnostnika Roka ni našel, saj ga ni bilo v službi, so šele s solzivcem ustavili drugi, nakar so nasilneža odpeljali z reševalnim vozilom. Policija ga je skupaj s še enim migrantom, ki je prav tako kršil javni red in mir, aretirala. Maroški migrant je bil odpeljan že dan prej, ko se je razjezil, ker ni dobil zdravila, ki ga jemlje. Kot nam je povedal naš vir, so migranta nato vrnili nazaj v azilni dom, kljub temu, da se je vedelo, da je nasilen in nevaren. Danes, ko je poskušal “zaklati” varnostnika, zaposleni vendarle upajo, da ga ne bo nazaj, saj se bojijo za svoja življenja.

Naši viri pravijo, da je Rok Kokotec trn v peti ilegalnim migrantom, ki prihajajo iz Afrike in Bližnjega vzhoda, saj njihovih nasilnih izpadov ne tolerira, nima potrpljenja s tistimi, ki ves čas bentijo in se pritožujejo nad slabimi razmerami v azilnem domu. Kot smo že poročali, se migranti pritožujejo predvsem nad premalo prostora in slabimi obroki, novinarju Luki Svetini so maja celo povedali, da od države Slovenije pričakujejo, da jim zgradi nov, večji migrantski dom. Če gre verjeti našemu zaupnemu viru, jim Kokotec pogosto da vedeti, da jim v Sloveniji ni treba ostati več kot pet minut, če s storitvami v naši državi niso zadovoljni, ne tolerira njihovih izpadov, vsakega zelo hitro profesionalno obvlada, če je preveč nasilen, zato so ga ilegalni migranti vzeli na piko. Kot priča današnji incident, je življenje varnostnika Roka zdaj ogroženo, saj ga je Iračan želel zabosti z nožem in ga je zjutraj iskal po azilnem domu.

Naši viri pravijo, da nam tuje države, zlasti Francija, vsak dan po dublinski uredbi vračajo ilegalne migrante. “Vračajo nam najslabše ljudi, zaposleni v azilnem domu jih hodijo iskal na letališče na Brnik. Vsi ti ljudje so bili v Sloveniji, čez noč so izginili, čez nekaj dni so jih prijeli v Parizu,” pravi naš vir. Zanimivo; Slovenija sprejema takšne ljudi, ki so jih celo v Franciji označili za “sumljive”, ti ljudje so potem ponovno nameščeni v Azilni dom Vič in se lahko prosto gibljejo po Ljubljani, kar je naravnost srhljivo.

Neustrašni varnostnik Rok Kokotec, ki ga migranti sovražijo, saj je do njih “strikten” in “trd”, kot ga opisujejo njegovi sodelavci. (Foto: Facebook)

Delavci obupani: Migrante po nasilnih izpadih odpeljejo, a jih vedno znova vrnejo v azilni dom
Kot pravi naš vir, je današnji incident pokazal, da so najbolj ogroženi prav zaposleni v azilnem domu, saj je ilegalni migrant, ki je včeraj povzročal težave, bil vrnjen, preden je danes želel izvesti zločin. “Problem je v tem, da resda so ga odpeljali, a ga bodo zagotovo vrnili. In tega nas je strah. Kaj bo z nami? A mora izvesti terorističen napad, moramo vsi umreti, preden bodo oblasti primerno ukrepale,” nam je v telefonskem pogovoru danes zjutraj še povedal prestrašeni zaposleni v azilnem domu.

Takole je varnostnik Rok Kokotec maja nadziral situacijo v azilnem domu, ko je nastal pretep v jedilnici zaradi obroka hrane. (Foto: Arhiv Nova24TV)
Uradno pojasnilo policije za Nova24TV:
Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 6. uro obveščena o kršitvi javnega reda in miru v azilnem domu na Viču. Na kraju so posredovali policisti, ki so po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da dva tuja državljana nista upoštevala ukazov varnostnikov ter sta kršila javni red in mir. Kršitelja  sta tudi po prihodu policistov nadaljevala s kršitvami, zato so skladno z zakonom o prekršku obema odvzeli prostost. Nobena oseba ni bila poškodovana, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin dogodka ter zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja, zato več podatkov trenutno še ne moremo posredovati.

T. F.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Policija prikriva še eno posilstvo s strani “treh temnopoltih moških”?

Poročali smo že o dveh posilstvih sredi Ljubljane, za...

Na školjčiščih bo dovoljen ribolov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni...

Ukrajina v pričakovanju orožja, ki lahko znatno oslabi ruske sile

Po kongresni potrditvi svežnja pomoči za Ukrajino v vrednosti...