To je nivo KUL politike in otrok slovenskega pravosodja

Datum:

Kljub temu, da je pričelo število okuženih s covidom-19 v Sloveniji upadati, pa je stanje v bolnišnicah še naprej resno. Minister za zdravje Janez Poklukar je namreč v sredo opozoril, da zdravstvo še vedno težko kljubuje vsem dnevnim pritiskom covida-19, zato je izrazil prošnjo vsem, da prisluhnejo zdravstvenim delavcem, da pristopijo k cepljenju in da izvajajo ukrepe, kajti, kot poudarja, samo na ta način je mogoče približno normalno vstopiti v božični-novoletni čas. Na to pa se očitno požvižga Jaša Jenull in njegovi somišljeniki, ki za danes načrtujejo pravo protestno druženje ob kostanju.

Na Facebook strani Protestne skupščine je mogoče prebrati, da bodo danes na Trgu republike v Ljubljani ob 19. uri skupaj pošiljali “snežna sporočila”, pekli kostanj, zbirali pa bodo tudi topla oblačila in obutev za migrante, ki so po njihovih besedah ujeti na bosanski meji. “Se vidimo!” sporočajo svojim somišljenikom.

Foto: Facebook

Ob povabilu na dogodek so somišljeniki Jaše Jenulla pripeli sliko “snežaka” v obliki moškega spolnega uda, s čimer so se navzven pokazali v vsem svojem primitivizmu. Očitno pa je tovrstna skulptura somišljenikom všeč, saj je poleg mogoče videti nasmejane obraze protivladnih protestnic. Po komentarjih somišljenikov sodeč, je zanje takšno obnašanje več kot sprejemljivo. Ker sta vse skupaj popisala policista, so se nekateri norčevali iz njiju v smislu, ali sta od skulpture zahtevala PCT itd.

Foto: Facebook Protestna skupščina

Sodeč po komentarju, ki so ga v tako imenovani Protestni skupščini pripisali ob povabilu na današnji protest, bo tokratni protest v veliki meri namenjen zbiranju toplih oblačil za migrante. Poleg so namreč pripeli povezavo do objave Ambasade Rog, ki navaja, kako je pozornost medijev usmerjena v situacijo na Poljskem, pozabljajo pa na migrante na Zahodni Balkanski poti, ki jih označujejo za tovariše. “Donirate lahko zimska oblačila, obutev, nahrbtnike, torbe, higienske pripomočke, spalne vreče, odeje ali finančna sredstva,” sporočajo.

Vir: FB JJ

Ker protest predstavlja potencialno nevarnost za prenos okužb, je naravnost neodgovorno, da s svojimi aktivizmi ne morejo počakati, vse dokler se situacija ne umiri. Očitno pa to ni mogoče pričakovati, saj protestniki naravnost uživajo v skupnem druženju. Poleg na protestih se namreč dobivajo tudi na pohodih in čajankah.

Vir: FB Protestna skupščina

Čeprav nasprotniki vlade nasprotujejo ukrepom, ki so se zaostrili na račun poslabšanja epidemiološke situacije, je potrebno spomniti, da niti slučajno ni tako samo v Sloveniji. Drugod po Evropi so ukrepi namreč še strožji, saj se omejuje tudi druženje na domu, na Danskem denimo so celo zaprli šole do januarja. Glede na to, da so za danes Jenullovi protestniki napovedali, da bodo pošiljali snežena sporočila, lahko upamo, da ne bo prišlo do vandalizma, ki jim ni tuj. Konec novembra se je namreč Jenull denimo spravil na avto naše snemalne ekipe in ga polepil z nalepko s protestniško vsebino.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...