Noro: Musliman prek videa grozi, da bo ob srečanju ženske voznice zažgal njo in njen avto

Datum:

Kralj Savdske Arabije je pred kratkim razglasil kraljevi odlok, s katerim je odpravil omejitve za ženske, ki so jim prepovedovale vožnjo avtomobila in opravljanje vozniškega izpita. Pred tem je bila Savdska Arabija edina država na svetu, ki je imela v veljavi takšno zakonodajo, ki je ženskam prepovedovala vožnjo.

Na sprejetje tovrstne zgodovinske odločitve v Savdski Arabiji naj bi imel veliko vpliva okronani princ Mohammed bin Salman. Tovrstni premik med posamezniki še vedno poraja polemike, med njimi je tudi moški, ki se je posnel med priseganjem, da bo zažgal vsakršno vozilo na poti, ki ga bo vozila ženska. “Na Alaha prisegam, da bom ob srečanju vsake voznice v avtu zažgal tako avto kot tudi voznico,” je povedal.

Grožnje moškega naj ne bi bile resne
Savdski minister za notranje zadeve in vzhodno policijsko okrožje sta sporočila, da je bil mladenič aretiran. Po navedbah Breitbarta je med notranjim zaslišanjem povedal, da njegova grožnja na videoposnetku ni bila resna.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=jOgKB8_Bpxw

Mnenje o odloku je sicer izrazilo večje število ljudi
Še zdaleč pa ne gre za osamljen primer, saj so tudi drugi državljani na splet naložili posnetke in tako sporočili svoje mnenje o nedavnem kraljevem odloku. Eden izmed Savdijcev je celo zagrozil, da bo spolno nadlegoval vsako žensko, ki jo bo videl za volanom. Pojavljajo pa se tudi posnetki s šaljivo vsebino, eden izmed njih je naslovljen: Stvari so se obrnile. V njem moški prosi žensko, naj ga z avtom odpelje k njegovim staršem. Ženska pa moškega opomni na to, kako ga je v preteklosti večkrat prosila, naj jo odpelje do trgovine, ko si je zaželela sladkarij, pa je v odgovor dobila izgovor, da nima časa. Ženska mu nato da denar za taksi in mu zabrusi, naj se ne vrne prepozno. Drugi videoposnetek pa prikazuje presenečene ljudi na parkirišču, ki ploskajo ženski med tem, ko parkira svoj avto.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...