Nov izziv za policijo na petkovih protestih: tam so tudi vidni preprodajalci drog, čas je, da izvemo, koliko pa je takšnih na prepovedanih substancah!

Datum:

Na petkovih “mitingih resnice” so med udeleženci tudi takšni, ki so tako ali drugače vpleteni v trgovino z drogami, med njimi celo hujši delikventi. V preteklosti smo že poročali o soorganizatorici protestov Tjaši Prošek, ki je menda velika ljubiteljica konoplje, Sanjinu Jašarju, ki je že bil na sodišču zaradi pridelave in hrambe prepovedane konoplje in Anis Ličina, ki je v začetku leta zaslovel kot član slovite kriminalne mreže, vendar pa se ni zgodilo prav nič, saj je bil že kmalu viden na petkovih demonstracijah. Ob tem smo na policijo naslovili vprašanje ali je policija koga popisala v povezavi z nedovoljenimi drogami na zadnjih štirih protestih.

                   

Kot že rečeno se na petkovih protestih znajdejo tudi številni demonstranti, ki so tako ali drugače vpleteni v trgovino z drogami, med bolj znanimi smo v preteklosti lahko videli: Anisa Ličino, Sanjina Jašarja in Tjašo Prošek. Prva dva sta bila zaradi tega tudi na sodiščih, a se doslej ni zgodilo še nič. Očitno imajo vsi po vrsti nekakšno “imuniteto”, ki jo uživajo zgolj zvesti podložniki globoke države, katere edini cilj je zrušitev Janševe vlade. Ob tem smo prepričani, da je med udeleženci petkovih “mitingov resnice” še veliko takšnih, ki si pogum v boju proti vladi vlivajo s pomočjo prepovedanih substanc ali pa s s prepovedanimi opojnimi substancami redno zalagajo svoje stranke, morda tudi soudeležence na mitingih. Vendar pa je naloga policije, da situacijo razišče in ustrezno ukrepa, če je to potrebno.

Jašar je sicer znan vstajnik, ki je na mariborskem mitingu zaslovel po tem, da je zasledoval, nadlegoval in z neprimerno socialno distanco ogrožal policiste v času koronakrize, to pa prepotentno tudi snemal. Znan tudi kot potomec jugo oficirja, ki je očitno zaščiten kot kočevski medved, saj je dokazal tudi to, da se ti, če si levičar in vstajnik, ne more ničesar hudega zgoditi. Jašar je namreč že zaslovel na protestih, ko se je rušilo nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ko je celo vdrl na mariborsko občino.

Sanjin Jašar, Tomaž Zagoršak (Foto: Twitter)

On in njemu podobni se aktivirajo vsakokrat, ko je na oblasti demokratično izvoljena desna politična opcija. Poleg tega pa je v preteklosti tudi dokazal, da če si levičar in vstajnik lahko mirno prideluješ prepovedane droge. Mariborsko okrožno sodišče mu je namreč tudi v ponovljenem sojenju izreklo oprostilno sodbo. Obtožen je bil namreč pridelave in hrambe prepovedane droge konoplje.

Foto: Facebook Tjaša Prošek

Navdušenja nad konopljo pa ne skriva niti Proškova, kar je mogoče sklepati že z njene Facebook strani. Tam je tudi slika, kjer se nahaja sredi nasada konoplje. Konec januarja pa je Ličina zaslovel kot član slovite kriminalne mreže, ki je preprodajala ogromne količine kokaina, heroina, amfetaminov in nelegalnega orožja. Ličina pa ni le obtoženi preprodajalec drog, ampak tudi spolitiziran hujskač, ki lahko nemoteno zmerja in ponižuje predstavnike politične opcije, ki mu ne ustrezajo. “Svinja Stara sdsovska, upam da te pobere virus, govno eno, da več ne boš glasoval iz groba, gnoj,” je znani član mamilarskega kartela dejal nekdanjemu kandidatu na evropskih volitvah Davorinu Kopšetu, ki je kandidiral na listi SDS.

S policijske uprave Ljubljana pa smo prejeli odgovor na novinarsko vprašanje in ga prilagamo v celoti:

Uvodoma pojasnjujemo, da policisti skladno s pooblastili lahko ugotavljajo identiteto oseb na podlagi 40. in 41. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Med drugim tudi z osebami ki z obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da bodo storile, izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje ali prekršek. Policisti smejo skladno z 54. členom Zakona o nalogah in
pooblastilih policije zaradi zasega predmetov opraviti pregled osebe, če na podlagi njihove neposredne zaznave obstaja velika verjetnost, da ima oseba pri sebi predmete, ki jih je skladno z zakonom treba zaseči. 

Policisti so v okviru varovanja neprijavljenih shodov enem primeru, 21. 8. 2020 (petek), ugotavljali identiteto osebe ko so zaznali, da ima v posesti manjšo količino prepovedane droge (konoplje)  za enkratno lastno uporabo, ki je bila v nadaljevanju osebi tudi zasežena in izveden ustrezen prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Policisti so sicer v zadnjih štirih tednih na območju centra Ljubljane obravnavali deset kršitev, kjer je bila posameznim kršiteljem zasežena manjša količina prepovedane droge. Od tega štiri kršitve 21. 8. 2020 (petek), v pozno večernem in nočnem času naslednjega dne, v okviru poostrenega nadzora gostinskih lokalov in ne na mestih kjer so se prej odvijali protestni shodi.  V vseh primerih je bil izveden ustrezen
prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...