Nov odpor v stilu partizanske gverile: Levičarski skrajnež naj bi po Sloveniji poslal navodila za sesutje vlade, NIJZ, UKC, policijskih postaj …

Datum:

Prvi paket 150.000 letakov z navodili za upor in sesutje trenutne Vlade, NIJZ-ja, UKC-jev, policijskih postaj in centrov sedežev političnih strank, TV centrov po Sloveniji in lokacij, ki ta hip ostanejo skrivnost, ker so najpomembnejši centri. Letak potuje po posebnih skritih kanalih in navodila distribucije ostanejo tajna!” Tako je v svojem zapisu k vstaji poklical Mihael Bellis, ki je na svojem Facebook profilu sporočil, da so navodila za vseslovenski upor na poti. 

V objavi na Facebooku je med drugim omenjen prvi paket, ki naj bi vseboval 150 tisoč letakov z navodili za upor in sesutje trenutne vlade, NIJZ-ja, UKC-jev, policijskih postaj in centrov sedežev političnih strank, TV centrov po Sloveniji in lokacij, ki so skrivnost. Skrivnostne lokacije naj bi namreč bile izmed vseh omenjenih, najpomembnejša tarča. Nadalje je zapisano, da letak potuje po posebnih skritih kanalih, avtor pa tudi poziva, naj navodila distribucije ostanejo tajna.

Po besedah Mihaela Bellisa, naj bi uporniško gibanje trenutno imelo 45 tisoč podpornikov. Ti naj bi bili v polnem delovnem zagonu po vsej Sloveniji. “Pajkova mreža se šiti in vlada že izgublja tla pod nogami. Daje jih panika in ne znajo več trezno in razsodno razmišljati! Dejstvo, ki se kaže v ukrepih, je evidentni pokazatelj njihovega strahu,” je še zapisno. Da je avtor zapisa resnično Mihael Bellis, ki se sicer ukvarja tudi s kopiranjem in tiskanjem, je razvidno iz komentarjev. Med drugim ga privrženci sprašujejo, kako so lahko prepričani, da njegov Facebook profil ni kompromitiran, saj je omenjeni kanal zelo delikatna zadeva za delitev osebnih podatkov, sploh pa za kakršne koli akcije. Bellis je kolega potolažil z zarotniškim odgovorom: “Ker ti odgovarjam! Vse ok!” Med komentarji pa je tudi zapisano, da bi moralo biti jasno, da je modro počakati do 3. novembra. Pred tem datumom naj bi bile še načrtovane operacije po njihovih koncih. “Vsi pripravljeni pišite na privat. Mihaelu ali meni,” pa je pripisal Bellisov pajdaš, ki pa se kriva pod psevdonimom.

Image

Eden izmed manj bojevitih pripadnikov v komentarjih opozarja, da se njemu ta pristop ne zdi ravno najboljši. “Vlada samo čaka, da opraviči lansiranje policije in vojske nad ljudi./…/Nasilje oborodi nasilje. Zadeva je popolnoma enostavno izvedljiva v enem dnevu, kar se tiče zamenjave vlade.” Na kakšen način naj bi bilo to izvedljivo, na žalost Marijan Župarić ni izdal. Je pa zanimivo, da je Župarič na svojem zidu delil objavo Zorana Stevanovića, ki mu rečejo tudi kar kranjski Zoki. Gre namreč za kranjskega mestnega politika, ki je v Kranju leta 2018 kandidiral za župana. Slednji se je tudi že znašel v nemilosti nekaterih Twitter uporabnikov, ko se je slikal z Ivanom Galetom in Zlatkom ter sliki dodal tudi ključnik “Rastemo”. Kranjski Zoki je na Facebooku priznal, da živi za dan ko se bo prijavil v to socialno omrežje in videl, da so dejansko vsi pripravljeni, da se izbezajo iz lažnih zakonov, da si očistijo um lažnih informacij in se odločijo, da bodo obstali. Dejansko in figurativno, je še bolj natančno razložil. “Samo preprečite, da nehamo obstajati, kot svobodni ljudje, ker se niste imeli časa ozavestiti,” je tudi zapisal.

https://twitter.com/urbad48709714/status/1305576942511493122?s=20

Neumnost je bolj nalezljiva kot pa covid-19
Za lažje razumevanje, smo v našem članku zapis slovnično malo popravili. Se pa vprašajmo, kakšen načrt je uspel skupaj spraviti možganski trust in avtor tega zapisa, glede na to, da mu že osnovnošolska slovenščina povzroča težave. Prav tako mu očitno ne gredo najbolje od rok niti skriti kanali, vse njegove objave so javne, na kar ga je opozorilo tudi nekaj privržencev. Skrbi jih namreč, da upor ne bo izvedljiv, če bodo zanj izvedeli tudi vsi, tudi nasprotniki. Inteligentni in edinstveni vodja jih je sicer v objavi poznavalsko podučil, da je edini nenadzorovan obveščevalni kanal PTT Slovenije. “Pričakujte pisma!” Če se bo Bellis zanašal na PTT, ki že kar nekaj let ne obstaja več, pisma žal ne bodo priromala do svojega cilja. Tudi mi do tega trenutka nismo uspeli dobiti letaka, tako da o njegovi vsebini žal še ne moremo poročati. Je pa zgovorno dejstvo, da je objava na Facebooku od sobote do danes dobila 962 všečkov in 299 delitev, v komentarjih pa zavidno število prošenj za prejetje letaka in nadaljnjih navodil. Če bi hoteli biti nesramni, bi lahko rekli, da se neumnost očitno po Sloveniji širi še hitreje kot pa virus.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...