Nova realnost Francije: Vse cerkve pod policijskim nadzorom

Datum:

Navkljub povečani grožnji terorističnih napadov, francoske cerkve danes, v nedeljo, ostajajo odprte, a so pod večjim nadzorom. V vseh bodo namreč prisotni policaji. Takšna odločitev je bila sprejeta po srečanju francoskega premierja s predstavniki francoske cerkve. 

V Franciji obstaja povečana nevarnost terorističnih napadov na tamkajšnje cerkve, ki so tudi danes odprte, jih pa varujejo policijske enote. Predstavniki francoske cerkve se zavedajo, da nevarnost obstaja in je vedno obstajala, vendar pa je v tem trenutku še posebej velika. Bistveno je, da bi kristjani vztrajali, in da jih ne bi bilo strah ter se obenem zavedali, da je Kristus sam napovedal preganjanje. Tudi kristjani v Nici se bodo udeležili prazničnih slovesnosti. V tem času solidarnost s francoskimi verniki izražajo kristjani po vsem svetu in se jih spominjajo še zlasti v molitvi, poroča pch24.

Pred nekaj dnevi je v zgodnjih jutranjih urah, v okolici cerkve v Nici, na francoski Azurni obali, prišlo od terorističnega napada. Vsaj tri osebe so umrle, po neuradnih podatkih je napadalec žrtev tudi obglavil. Župan Nice Christian Estrosi je potrdil, da je bil domnevni storilec prijet in se ob tem zahvalil policiji za učinkovito ukrepanje. Javnost je naprosil, naj se v času preiskave lokaciji izogiba.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...