fbpx

[Video] Grozljivo: V terorističnem napadu v Nici trije mrtvi! Ena oseba praktično obglavljena!

Foto: epa

V zgodnjih jutranjih urah, je v okolici cerkve v Nici, na francoski Azurni obali, prišlo od terorističnega napada. Vsaj tri osebe so umrle, po neuradnih podatkih naj bi napadalec žrtev tudi obglavil. Župan Nice Christian Estrosi je potrdil, da je bil domnevni storilec prijet in se ob tem zahvalil policiji za učinkovito ukrepanje. Javnost je naprosil, naj se v času preiskave lokaciji izogiba.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na Twitterju po terorističnem napadu pozval ljudi, naj sledijo navodilom in se izogibajo območja, kjer je prišlo do napada. Za danes je v notranjem uradu sklical krizni sestanek. Po poročanju lokalnega časopisa Nice-Matin in lokalne policije, zaenkrat še ni na voljo več podatkov o dogodku.

Po neuradnih podatkih, ki so se pojavili zjutraj, takoj po dogodku, naj bi napadalec v katedrali ubil dve osebi, še več pa naj bi jih zabodel z nožem. Policija je po napadu v jutranjih urah prihitela na prizorišče, napadalca pa ustrelila in aretirala. Tudi župan Nice je potrdil, da vse kaže, na to, da je v baziliki Notre-Dame prišlo do terorističnega napada, v katerem so umrle vsaj tri osebe. Meščane je pozval k enotnosti v teh težkih časih. Po zadnjih informacij kaže, da sta moški in ženska umrla v cerkvi, še ena ženska pa je umrla v lokalu, kamor se je zatekla po napadu.

Francoska tiskovna agencija je navedla, da naj bi bil napadalec 21 letnik iz Tunizije, Brahim Aoissaoui. V Francijo je prispel šele pred kratkim. Oblasti pa identitete napadalca zaenkrat še niso razkrile oziroma potrdile. Slišati pa je bilo, da je napadalec večkrat ponovil “Aalh akbar”, kar pomeni Alah je velik.

Macron je dejal, da se Francija ne bo odpovedala svojim vrednotam
Župana je poklical tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je vsem izrekel podporo in obsodil “islamistični teroristični napad”. Teroristični napadi v Franciji se v zadnjem času kar vrstijo, pred kratkim je 18 letni Pakistanec pred prostori satirične revije Charlie Hebdo napadel z nožem, povod pa naj bi bile karikature Mohameda, ki jih je revija objavila. Zaradi risb preroka je bil v začetku meseca obglavljen tudi učitelj Samuel Paty.

Vir: Twitter

Premier Janez Janša se je glede dogajanja že odzval preko Twitterju in zaželel Franciji, da naj bo močna. “Za terorizem mora obstajati ničelna toleranca!,” je bil jasen. Podporo Francoskem narodu pa je izrazilo tudi Ministrstvo za notranje zadeve in zapisali: “Vse naše misli so z žrtvami in njihovimi svojci tega grozovitega napada v Nici.

Sara Bertoncelj