Nove laži stranke SD: Trdijo, da najbolj znana slovenska tihotapka migrantov Lidija Mavretič že od leta 2004 ni več aktivna v njihovi stranki, v resnici pa je še lani sodelovala na njihovem kongresu v Cankarjevem domu!? Še več, z Dejanom Židanom je odletela v Hongkong!

Datum:

V povezavi z migrantsko krizo je prišlo do škandala, kakršnega še ni bilo. Pri protizakonitem poslu tihotapljenja ilegalnih migrantov je namreč policija zalotila nikogar drugega kot nekdanjo kandidatko stranke SD na evropskih volitvah, Lidijo Mavretič. V stranki SD se zdaj sprenevedajo, češ da Mavretičeva po letu 2004 ni več aktivna v stranki, a dejstva govorijo zase. Še lani aprila je bila namreč najbolj znana tihotapka migrantov navzoča celo na kongresu stranke SD! Nadvse zaskrbljujoče je, kakšen zgled s tem dajejo v omenjeni vladni stranki, v kateri sicer večkrat poudarjajo prav pomen načelnosti in spoštovanja zakonov. 

Slovensko javnost je v četrtek šokirala novica, da je znana Slovenka, prva vinska kraljica iz leta 1996 ter kandidatka stranke SD, takrat še poimenovane ZLSD, na evropskih volitvah leta 2004, Lidija Mavretič, tihotapila migrante. Več kot očitno pri tem pa je, da sta se globoka država in stranka SD na različne načine trudili, da bi omenjeni dogodek pometli pod preprogo. Podrobnejše informacije o škandalu brez primere so namreč v javnost prišle šele z dvotedenskim zamikom.

Policisti so Mavretičevo in njenega moža Marka Hraniloviča pri tihotapljenju ilegalnih migrantov zalotili že konec julija. Par so pridržali, v nadaljevanju pa po poročanju spletnega portala Moja Dolenjska začeli s predkazenskim postopkom zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, za kar je zagrožena zaporna kazen do 5 let. Policisti so na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo, v konkretnem primeru pa naj bi Mavretičeva in Hranilovič skupaj s pakistanskim sodelavcem pomagala pri tihotapljenju sedmih Pakistancev.

V povezavi s podrobnostmi dogodka smo se obrnili tudi na policijo. Od tam so nam odgovorili, da na naša vprašanja v skladu z določili zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo odgovoriti, saj se nanašajo na konkretno fizično osebo. Kot kaže, torej Mavretičevo in stranko SD ščiti tudi policija, in to kljub temu, da gre za znano osebnost, ki je bila odgovorna za hudo kaznivo dejanje, o katerem ima slovenska javnost pravico izvedeti podrobnosti.

V stranki SD lažejo, da Mavretičeva ne sodeluje več z njihovo stranko
Z omenjenim razkritjem je padla črna senca predvsem na stranko SD, kjer pa se ponovno branijo z lažmi. V odzivu na dogodek so namreč za 24ur.com sporočili, da o vsej zadevi ne vedo ničesar in da po evropskih volitvah leta 2004, ko je bila Mavretičeva predstavnica strankarskega pomladka, ni bila več aktivna v stranki. To pa več kot očitno sploh ne drži. Na družbenih omrežjih namreč kar mrgoli objav iz obdobja po letu 2004, ki jasno nakazujejo na veliko povezanost Mavretičeve s stranko SD, pri čemer ne manjka niti fotografij, na katerih je v družbi predsednika te stranke, Dejana Židana. Pri tem se lahko le vprašamo, zakaj bi se Mavretičeva fotografirala z njim, če pa v stranki ni več aktivna. Morda res ni članica, a kot boste videli v nadaljevanju članka, je še kako prepletena s stranko Socialni demokrati in njenim samim vrhom.

Lidija Mavretič in Dejan Židan (Foto: 24ur.com)

Leta 2017 je z Židanom obiskala Hongkong
Ob tem Židanova fotografija in zapis, ki ga je 13. septembra 2017 objavil na svojem Facebook profilu, dokazujeta, da je takrat Mavretičeva skupaj z njim obiskala celo Hongkong. Bila je namreč članica slovenske delegacije, ki se je udeležila tamkajšnjega sejma vina in žganih pijač. Mavretičeva je tudi sicer znana po poznavanju vin, saj pomaga pri vodenju in trženju družinske vinogradniške kmetije v bližini Metlike. “V kleti vodi degustacije, skrbi za promocijo in pomaga pri prodaji. Najljubši dogodki v kleti so nekajkrat na leto, ko z očetom degustira vse vzorce in diskutira, kako vino napreduje in se razvija,” je med drugim o njej zapisano na domači strani Mavretič vino.

Spletna stran Vina kraljica razkriva, da je Dejana Židana v Hongkong spremljala prav Mavretičeva. (Foto: printscreen)

Še lani je sodelovala na kongresu stranke SD
Kot da že vse zapisano ne bi bilo dovolj, aktivnost Mavretičeve v stranki SD dokazuje tudi Facebook objava njihovega poslanca Sama Bevka iz leta 2018. Iz nje je namreč jasno razvidno, da je Mavretičeva še lani sodelovala celo na kongresu stranke SD v Cankarjevem domu v Ljubljani – Bevk je namreč označil, da je “z osebo Lidija Mavretič” v Cankarjevem domu, kjer je stranka SD potrdila program, s katerim se “podaja na skorajšnje državnozborske volitve”.

Lidija Mavretič se je očitno udeleževala srečanj stranke SD. (Vir: družbena omrežja)

Volivci stranke SD še enkrat znova zavedeni
Dejstvo je, da v vladni stranki SD s tako očitnim zavajanjem javnosti v primeru tihotapke migrantov, češ da z Mavretičevo nimajo ničesar, pošiljajo zelo negativen signal celotni slovenski javnosti, predvsem pa svojim volivcem. Ravno njihovi člani namreč pogosto poudarjajo pomen načelnosti in spoštovanja zakonov, v tem primeru pa se je izkazalo, da prav oni sami ne upoštevajo ničesar od naštetega. Če bi bili načelni, bi namreč potrdili, da Mavretičeva sodeluje z njimi oziroma se vsaj udeležuje njihovih srečanj, če pa bi res spoštovali zakone, bi njeno kaznivo dejanje obsodili. Na dejanje Mavretičeve in njeno povezavo s stranko SD so se sicer že odzvali številni uporabniki družbenih omrežij, med drugim tudi Tomaž Štih, ki je na svojem Facebook profilu hudomušno zapisal: “Čuvaj se gladi, rata i debelih socialdemokrata (Pazite se lakote, vojne in debelih socialdemokratov).” Zapisu je dodal skupno fotografijo Mavretičeve in Židana.

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobičev dvorni norec športno prireditev izkoristil za politično manifestacijo

Nekdanji poslanec stranke Zares in medijski povratnik Franci Kek...

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Primer dvanajstletnega dečka, ki je bil zaprt v pasji...