Home Svet [Video] Novi napadi Francije: “Uničili bomo Islamsko državo”

[Video] Novi napadi Francije: “Uničili bomo Islamsko državo”

187
[Video] Novi napadi Francije: “Uničili bomo Islamsko državo”

Francoska vojaška letala so ponoči znova napadla položaje skrajne sunitske skupine Islamska država v Siriji. V bombardiranju trdnjave IS Raka so uničili poveljniški center in vadbišče. Francija je odločena, da bo uničila Islamsko državo.

Že drugič v 24 urah je francoska vojska izvedla zračni napad na Daesh v sirski Raki, poroča STA. Kot so pojasnili na francoskem ministrstvu za obrambo, so napad izvedla vojaška letala mirage 2000 in eafale, skupno pa so odvrgla 16 bomb. Obe tarči sta bili uničeni istočasno, napade pa so izvedli v sodelovanju z ameriškimi silami.

Hollande: »Islamsko državo bomo uničili«
Francoski predsednik Francois Hollande je napovedal, da bodo uničili tako imenovano Islamsko državo, potem ko je teroristična skupina izvedla napad v Parizu. Prav tako načrtujejo spremembo ustave, ki bo omogočala izvajanje varnostnih ukrepov brez razglasitve izrednih razmer, poroča BBC.

Predsednik je napovedal tudi, da bodo okrepili vojaško kampanjo proti Islamski državi v Iraku in Siriji. Ta je namreč izvedla grozljive napade na gostinske lokale, restavracije, koncertno dvorano in stadion, kjer je umrlo 129 ljudi.

Francija bo izgnala tujce
Holland obljublja 5.000 novih policijskih delovnih mest v naslednjih dveh letih, prav tako pa država ne bo več varčevala pri obrambnem proračunu. Napovedal je tudi pospešitev izgona tujcev, ki predstavljajo resno grožnjo za varnost naroda. Holland si prizadeva tudi za močnejše evropsko ukrepanje proti trgovini z orožjem in večje kazni za tovrstne kršitve v Franciji.

N. K.