Novo otroško igrišče na Koščakovem hribu

Datum:

Na Koščakovem hribu v Grosupljem so slovesno otvorili novo otroško igrišče.

Dogodka so se udeležili župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktorica občinske uprave Zdenka Grozde, direktor Turizma Grosuplje Mihael Hočevar, predstavnik Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem Josip Pintar, občinski svetnice in svetniki in drugi gostje.

“V občini Grosuplje imamo veliko igrišč, takšna kot je to novo igrišče na Koščakovem hribu, pa tudi takšna, ki so primerna za igro z žogo. Skoraj je že zgrajeno novo igrišče v Veliki Stari vasi, graditi smo ga začeli tudi na Veliki Ilovi Gori,« je zbrane nagovoril župan dr. Peter Verlič. »Konec leta pa začnemo graditi igrišče tudi pri Sončnih dvorih, za košarko, nogomet. Potem pa še kolopark,” je še zaupal. Vsem je zaželel, da bodo Koščakov hrib, grosupeljski Rožnik, z veseljem obiskovali.

Vir: Občina Grosuplje

“Gre za projekt, ki pomeni nadgradnjo vadbenega otoka,” pa je povedal direktor Turizma Grosuplje Mihael Hočevar. Osnovni cilj projekta je spodbujati občane k bolj zdravemu in aktivnemu življenju. Namenjen je vsem generacijam. Medtem ko starejši lahko vadijo na vadbenem otoku, se lahko mlajši zabavajo na igrišču. Povedal je še, da je predvideno, da bo z igriščem upravljal Turizem Grosuplje in vsem zaželel, da ga bodo z veseljem uporabljali.

Vir: Občina Grosuplje

Župan dr. Peter Verlič in direktorica občinske uprave Zdenka Grozde sta slovesno prerezala trak. Otroci iz vrtcev Kekec in Tinkara, ki so dogodek igrivo popestrili s pesmicami in deklamacijami, pa so nato novo igralo kot prvi tudi preizkusili. S svojim navdušenjem so dokazali, da so prav oni tisti, ki bodo nove pridobitve najbolj veseli. Koščakov hrib pa bo tako z novim otroškim igriščem posebej za obisk družin še bolj vabljiv.

Vir: Občina Grosuplje

Novo otroško igrišče se nahaja v neposredni bližini vadbenega otoka, ki so se ga Grosupeljčani razveselili lansko poletje. Do njiju lahko dostopajo tako od Zdravstvenega doma Grosuplje kot tudi od hotela Admiral Grosuplje, na drugi strani. S strani slednjega je pot posebej lepo urejena, označena tudi z informacijskimi tablami in totemi. Igrišče sestavljajo tri enote: območje kombiniranega otroškega igrala, igrišče oz. jasa za skupinsko igro ali vadbo posameznikov ali skupin in gozdni park z mizami in klopmi, ostalo površino predstavljajo urejene brežine z opornimi zidci, ki se lahko uporabijo tudi za posedanje ali igro.

Vir: Občina Grosuplje

Vrednost projekta znaša 110.084,88 evrov. Občina Grosuplje je v sodelovanju s Turizmom Grosuplje s projektom Koščakov hrib – igralnica v naravi uspešno kandidirala na 4. javni poziv Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem in za njegovo izvedbo pridobila tudi evropska in državna sredstva. Projekt sta tako v višini 71.586 evrov sofinancirali tudi Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Grosuplje tako prav zares dobiva svoj Rožnik. Z urejenimi sprehajalnimi potmi po gozdu, s površinami za igro, vadbo, prijetno druženje ter zeleno, aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi, nastaja mestni park Koščakov hrib.

Portal OS po Občina Grosuplje (zanjo Jana Roštan)

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...