Novomeška policijska uprava obravnavala 136 ilegalcev in več tihotapcev

Datum:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so prijeli 136 ilegalnih migrantov in več tihotapcev.

Nekaj po 16. uri so policisti na območju Župelevca (PP Krško) kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Nekaj po 18. uri s v naselju Trebež (PP Brežice) ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia poljskih registrskih oznak. 25-letni državljan Ukrajine in 39-letni državljan Ukrajine sta prevažala tri državljane Turčije in državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 19. ure so v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Lancia phedra bolgarskih registrskih oznak. 23-letni državljan Bolgarije je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Med njimi so bili štirje otroci, ki jih je prevažal v prtljažniku. Državljanom Ukrajine in državljanu Bolgarije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

136 zabeleženih primerov nedovoljenega prehoda državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Dvorce, Obrežje, Brežice) izsledili in prijeli 39 državljanov Maroka, 25 državljanov Afganistana, 15 državljanov Sirije, sedem državljanov Somalije, šest državljanov Pakistana, tri državljane Turčije, državljana Tunizije in državljana Šrilanke.

Na območju PP Metlika (Metlika, Rakovec) so prijeli 22 državljanov Sirije in tri državljane Maroka, na območju PP Črnomelj (Paunoviči) državljana Afganistana, na območju PP Krško (Veliki Podlog) 18 državljanov Sirije in na območju PP Sevnica (Sevnica) dva državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...