NSi ujeta na laži! Prehod NSi v “sredino” že pokazal protikrščanske zobe; najprej so se spravili nad zasebne šole, nato druge oklicali za lažnivce!

Datum:

Prehod NSi v sredino že kaže prve rezultate. Na svoji strani so objavili, o čem so se menili na sestanku s šolskim ministrom Pikalom, kjer so predstavili svoj predlog za realizacijo odločbe ustavnega sodišča v zvezi s financiranje javnih in zasebnih šol, a so zapis hitro spremenili in druge, vključno s predsednikom SDS Janezom Janšo, označili za lažnivce. Na srečo je spomin interneta večen. Neresnice, ki jih trosijo v NSi, in dokazi o tem pa so za vekomaj.

“Za ureditev načina financiranja zasebnih šol je potreben strokoven in političen konsenz,” je na Twitterju zapisal minister za šolstvo Jernej Pikalo, ki se je zdaj spomnil – da bi se izognil uresničitvi odločbe ustavnega sodišča v zvezi s financiranjem zasebnih šol – ustanoviti mešano strokovno-politično delovno skupino, ki bi “oblikovala usklajena izhodišča za spremembe zakonodaje”.

Na sestanek s Pikalom so pritekli tudi iz NSi, kjer so po lastnih besedah predstavili “svoj predlog rešitve za realizacijo odločbe ustavnega sodišča”.

Po predlogu bi država stoodstotno financirala tako obvezni kot razširjeni program zasebnih šol, hkrati pa bi omejili število zasebnih šol, ki bi prejemale javna sredstva,” so zapisali pri NSi o sestanku s Pikalom. Ta del so kasneje zaradi negativnega odziva javnosti izbrisali.

Image

Še več, drznili so si celo trditi, da tega niso nikoli zapisali, da si tisti, ki to trdijo, izmišljujejo ali lažejo. “Ajaj, Janez Janša se je zmotil ali pa gre za brezsramno širjenje laži. Nova Slovenija nikoli ni predlagala omejevanja števila zasebnih šol,” so zapisali na svojem Twitter profilu v odziv uporabnikom socialnih omrežij, ki so jih označili za prodane duše.

V NSi so očitno mislili, da če zgolj zbrišejo sporno vsebino iz svoje originalne objave, jim bodo vsi verjeli. Na srečo danes ljudje znajo narediti posnetek zaslona. Na srečo so o tem poročali tudi drugi mediji.

Tako so pri Siolu poročali, da so v NSi, po besedah predsednika stranke Mateja Tonina, ministru Pikalu predstavili predlog, s katerim bi “v celoti realizirali odločbo ustavnega sodišča, hkrati pa zaščitili mrežo javnih šol. Po predlogu bi država stoodstotno financirala tako obvezni kot razširjeni program zasebnih šol, hkrati pa bi omejili število zasebnih šol, ki bi prejemale javna sredstva”. Citat se v celoti ujema z zapisanim na spletni strani NSi, preden so ga odstranili.

Da so pri NSi naknadno popravljali objavo na svoji spletni strani, so opazili tudi uporabniki Twitterja, saj ni bilo smiselno, da bi komentirali nekaj, česar pred tem ni bilo. “Po reakcijah so iz sporočila izbrisali vsebino svojega predloga,” je lažnivost pri NSi komentiral Janša, ki je dodal, da so sledi njihovega brezsramnega vedenja za vedno ostale na spletu.

Image

Sledi objava NSi v celoti skupaj z naknadno odstranjenim delom:

Poslanci NSi so se danes sestali z ministrom za izobraževanje Jernejem Pikalom. Napovedali so, da bodo sodelovali v njegovi delovni skupini za iskanje konsenza o financiranju zasebnih šol, čeprav so do nje skeptični. Predstavili pa so mu tudi svoj predlog rešitve za realizacijo odločbe ustavnega sodišča.

Minister za izobraževanje, znanost in šport je poslansko skupino NSi obiskal dan po tem, ko je napovedal ustanovitev delovne skupine, ki bi prišla do strokovnega in političnega konsenza glede uresničitve ustavne odločbe o financiranju zasebnega šolstva.

V NSi smo do pobude ministra Pikala precej zadržani. Predsednik NSi Matej Tonin je glede delovne skupine povedal, da nima dobrega občutka, saj bo imela vgrajen konflikt. Kljub temu pa bo NSi vanjo predlagala svojega člana.

V NSi smo na sestanku ministru Pikalu predstavili tudi svoj predlog rešitve, s katerim bi po besedah predsednika NSi v celoti realizirali odločbo ustavnega sodišča.

IZBRISANI DEL: “… hkrati pa zaščitili mrežo javnih šol. Po predlogu bi država stoodstotno financirala tako obvezni kot razširjeni program zasebnih šol, hkrati pa bi omejili število zasebnih šol, ki bi prejemale javna sredstva.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...