Če bodo aktivistični novinarji nadaljevali v tem tempu, bo polletno slovensko predsedovanje zanje res dolgo in naporno

Datum:

Če ne drugega, bomo prav gotovo imeli ob koncu polletnega predsedovanja Svetu EU, celovit seznam (tujih) aktivističnih novinarjev ter njihovih pomočnikov, ki so v službi leve opcije. Poleg Davida M. Herszenhorna, lahko sem prištejemo še Christopha Schmidta in Tonyja Connellyja. Prvi se je spravil na Hojsove svinje in iz nedogodka skušal narediti “škandal”, slednja dva pa sta očitno velika poznavalca našega medijskega prostora, saj se jima zdi vprašanje, kdo v resnici v Sloveniji ogroža demokracijo in medije, bizarno. Predvajanje posnetka o naši medijski krajini se jima je zdelo nadvse nenavadno, poleg tega pa sta v besedah premierja Janeza Janše našla tudi grožnje, čeprav jih tam seveda ni bilo.

“Novinarjem, akreditiranim v EU, slovenski premier  Janez Janša zdaj prikazuje dolg video z obtoževanjem brutalnosti do novinarjev, s strani levice v preteklih letih in izrekanje “aktivističnih” novinarjev, ki so nato postali politiki socialne demokracije,” je tvitnil urednik RTE Tony Connelly in dodal, da je to najbolj čuden trenutek v zgodovini tiskovnih potovanj, ki sovpadajo z začetkom rotacijskega predsedovanja EU. Pojasnil je še kontekst, in sicer, da je bil Janša obtožen osebnih napadov na novinarje, prek svojega Twitter računa. Temu primerno je tudi vprašanje, s katerim na koncu videoposnetka ustreli pripovedovalec: “Kdo v resnici ogroža demokracijo in medije v Sloveniji? ” “Bizarno,” je situacijo komentiral Connelly, ki se mu vprašanje v posnetku očitno ni zdelo ključnega pomena.

Connely je še zapisal, da je premier Janša skušal video predvajati v Evropskem parlamentu, vendar je bil cenzuriran, premier pa je, po besedah Connellyja, na koncu zbranim novinarjem povedal, da kažejo enostransko sliko o medijskih svoboščinah in dodal: “Vem, kdo so vaši viri.” Temu zapisu se je kmalu pridružil še novinarski kolega, dopisnik Trouwa Christoph Schmidt, ki je tvitnil, da se je Janša, poleg žaljivk, poslužil tudi groženj. No, če je to grožnja, potem očitno grozimo vsi, ki nam je jasno, kdo v Sloveniji je vir tujih medijev, ki enostransko in neresnično poročajo o naših razmerah.

Priznani družbeno-politični komentator Tomaž Štih se je vseeno potrudil s pojasnilom, da Janševe besede niso grožnja – zapisano je v kontekstu, da obstaja skupina levih operativcev, ki zavaja z izmišljenimi zgodbicami, z namenom lobiranja v korist slovenskih socialistov. “Celotna Slovenija ve, za koga gre, le vi ne veste,” je pripomnil Štih in naštel imena: Marko Milosavljević, Mojca Pašek Šetinc, Blaž  Zgaga, Anuška Delić, Luka Lisjak Gabrijelčič, Grega Repovž, Aljaž Pengov Bitenc, in tako naprej. To so delavci leve politične propagande in ne novinarji, je še pojasnil Štih, ki je med drugim tudi zapisal, da se novinarji  delijo na raziskovalne desne in na leve, ki jim je “že vse jasno”.

V resnici je vseeno, kaj počnemo, odloča razmerje moči v EU politiki. Vdor woke ideologije v EU je povzročil silovite napade na tri članice in to je nova realnost. Na te, ki že vse vedo, torej niti nima več smisla ciljati, saj so jih v svoje roke že dobili socialisti. Izgubljeni so, saj je novinarja lažje zavesti, kot pa mu razložiti, da je bil zaveden. No, da nima smisla, je potrdil tudi sam Schmidt, ki je nato tvitnil nekaj ne preveč prodornega glede levičarske zarote ter se ironično zahvalil vsem naštetim aktivistom za mesečna plačila.

Na spletni strani levice v Evropskem parlamentu najdemo pamflet, v katerem je zapisano, da bo vlada Janeza Janše v naslednjih šestih mesecih vodila svet EU, njegov skrajno desni program, pa da resnično ogroža EU. “Poleg napadov na medije  že vrsto let vodi sovražno kampanjo proti našim zaveznikom, stranki Levica,” je še navedeno, kar pravzaprav pove vse. Da ima Janez Janša skrajno desni program, lahko napiše le nekdo, ki je v resnici tako ali drugače skrajen – kar pa stranka Levica, s svojim protiustavnim programom, prav gotovo je. In več kot očitno je tudi to eden izmed virov, iz katerih informacije črpa Connelly.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...