[EKSKLUZIVNO] Objavljamo, kaj se je dogajalo pred aretacijo Michela Stephana – Ta je naročil izvrševalcu: “Pripelji se s kolesom. Streljaj v glavo, dokler ne umre. To pištolo je uporabljal že James Bond v Goldfingerju!”

Datum:

Nova24TV je pridobila informacije iz zelo zanesljivih virov, ki razkrivajo ozadje aretacije dr. Michela Stephana, nekdanjega uslužbenca Kemijskega inštituta, ki je v priporu na Povšetovi od oktobra zaradi poskusa naročila umora dr. Janeza Plavca. Umor, ki je bil naročen za 26. oktobra letos, bi moral izvesti iranski plačanec Ali Hamzah Rašid, ki pa je Stephana izdal policiji, nakar je bil primoran sodelovati v tajni operaciji. Kriminalistična policija ga je ozvočila, da je s prisluhi dobila zadostne dokaze za aretacijo Libanonca, ki je leta 2001 prišel v Slovenijo na povabilo Barbare Mohar in je bil tudi med osumljenci za umor dr. Janka Jamnika. Prisluhe so snemali več dni, na različnih lokacijah, preden so Michela Stephana po eni izmed strelskih vaj tudi aretirali. Tisto, kar boste prebrali v nadaljevanju tega prispevka, priča o resnosti in organiziranosti akcije, v kateri naj bi bil ubit dr. Janez Plavec, in da za vsem skupaj stojijo neimenovani ljudje iz Evrope, kar samo še dodatno meče senco dvoma na obsodbo dr. Milka Noviča, da je kriv umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika. Zdi se, da je bil umor dr. Jamnika zelo dobro organizirana akcija, kakršna bi bila tudi operacija uboja dr. Plavca, če se Iranec ne bi odločil, da vse skupaj izda policiji.

Vse se začne s tem, kako je dr. Michel Stephan nesojenemu izvršitelju umora Irancu Aliju Hamzahu Rašidu razkazoval nekatere stvari. Med drugim mu je pokazal sončna očala in ga pobaral, ali so mu všeč. Rašid ga je spraševal, ali bi si moral priskrbeti kolo, na kar je Stephan jasno odgovoril: “Da, ti dobiš enega in jaz dobim enega. Pomembno je, da je kolo normalno in da ni za dirkanje.” Nadalje je Rašid spraševal, kaj mora narediti po tem, ko se operacija začne. Libanonski kemik mu je pojasnil, “da je najpomembnejša stvar kolo. Lokacija operacije je blizu tebe, ni daleč od BTC-ja”. Michel Stephan je še spraševal svojega sodelavca, ali pozna pravo kolesarsko pot. “Res je namreč enostavno, lokacija operacije je samo 100 metrov proč!” 

Naj spomnimo. Dr. Milka Noviča je Višje sodišče v Ljubljani v petek (22. 12. 2017) spoznalo za krivega umora dr. Janka Jamnika na podlagi sodbe Špele Koleta na prvostopenjskem sodišču, ki je med drugim na nerazumljiv način zatrjevala, da naj bi se Novič v zgolj nekaj minutah doma preoblekel iz pižame v oblačila, se s kolesom odpeljal na prizorišče zločina, ustrelil Jamnika in se vrnil domov, čeprav je to fizično dejansko nemogoče. Zdaj pa razkrivamo, da se je Stephan, ki je bil tudi med osumljenci za umor dr. Jamnika, operacije umora drugega uslužbenca Kemijskega inštituta, dr. Janeza Plavca želel lotiti s kolesom. Naključje? Če bi verjeli slovenskemu sodstvu, očitno da, saj je nazadnje sodnica poročevalka Stanka Živič zatrjevala, da primera nista povezana.

Dr. Milko Novič se iz pripora na Povšetovi zaradi pravnomočnosti sodbe seli v zapor na Dobu. (Foto: Arhiv Nova24TV).

Stephan: V času dežja je Ljubljana najboljše mesto za takšne operacije!
Iz zanesljivih virov smo izvedeli da sta se Michel Stephan in Ali Hamzah Rašid pogovarjala o tarči napada, tj. dr. Janezu Plavcu. “Je civilist?” je spraševal Rašid. “Da, civilist je. Vse je znano, naštudirano, preučene so vse možnosti. Najpomembnejša stvar je, da se mora operacija zgoditi, ko dežuje. Kajti, kadar dežuje, kamere ne delujejo. Nihče ne more videti ničesar. V času dežja je Ljubljana najboljše mesto za takšne operacije,” je menil Michel Stephan.

Potem sta se sogovornika pogovarjala o orožju. Rašida je zanimalo, ali ima Stephan pištolo, na kar mu je slednji odgovoril pritrdilno: “Imam dve. Ena je tipa 7,35 mm, druga pa 6,35 mm.” “Torej nimaš pištole tipa 9 mm,” je še spraševal Rašid, Stephan pa odgovarjal: “Ne, 6,35 je perfektna.” Plačanec je tudi spraševal, koliko bo plačan. “Petindvajset tisoč evrov,” mu je odgovarjal Michel Stephan. “Rekel sem, da bom polovico zneska zahteval že vnaprej,” je bil jasen Rašid. Toda nekdanji uslužbenec Kemijskega inštituta, s katerim je dr. Jamnik leta 2010 prekinil delovno razmerje, mu je jasno povedal, “… da ne. Jaz sem tisti, ki bo plačal vnaprej in to 5.000 evrov iz lastnega žepa. Tudi jaz ne bom plačan, dokler ne bo operacija uspešno izvršena!”

Kdo je v resnici ubil dr. Janka Jamnika? (Foto: Arhiv Nova24TV).

Najpomembnejša podrobnost: Dr. Plavca streljati v glavo toliko časa, dokler ne umre
Dvojica se je dogovorila, da bo 5.000 evrov plačanih prihodnji teden, dogovorila sta se tudi, da iz preventivnih razlogov nekaj dni ne bosta komunicirala. “Nočem, da naju vidijo skupaj. Ne bova trenirala vsak dan,” je še povedal Stephan. Govora je bilo tudi o pravih naročnikih umora, za katere je Stephan dejal, da niso iz Libanona, temveč nekje iz Evrope. “A tega, od kod so, ti ni treba vedeti!”

Pogovori z Irancem so se odvijali na različnih lokacijah in v različnih časovnih obdobjih. Enkrat je bilo govora tudi o čiščenju orožja. “Dušilca se nikoli ne sme očistiti,” je opozarjal Libanonec. S tem se je strinjal tudi plačanec, ki je bil po naših informacijah ves čas ozvočen in deluje po navodilih kriminalistov. “Seveda, lahko bi se poškodoval,” se je strinjal s Stephanom. Dogovarjala sta se o novem terminu za trening streljanja, pogovarjala sta se, s kakšne razdalje naj bi bil ubit dr. Plavec. Potem je prišlo do streljanja, dvojica je streljala z različnih položajev. Iranca je zanimalo, kako globoko v pesek se je zaril naboj, Stephan pa je opozarjal, naj na dr. Plavca strelja toliko časa, dokler ga ne pokonča: “Najpomembnejša stvar je, če zgrešiš prvi poskus, streljaj, dokler ni mrtev. Moraš pa se osredotočiti na strele v glavo!”

Slovenski specialci. (Foto: Arhiv Novo24TV)

Aretacija kot v hollywoodskem filmu
Po naših zanesljivih informacijah je bil Stephan tik pred aretacijo izjemno zadovoljen tudi s tem, kako so naboji presekali drevesa. “Takoj bo umrl, o tem ni nobenega dvoma,” je dejal Stephan in pobaral Iranca, ali se njemu tudi zdi, da je pištola neverjetna. Rašid je pritrdil, Stephan pa se je pohvalil: “Rekel sem ti, uporabljal jo je tudi James Bond. Goldfinger, če si gledal film!” Po uspešno izvedenem treningu je Stephan predlagal, da gresta nekaj pojest ali popit. “Ja, pojdiva, lačen sem,” je odgovoril Rašid. Pogovarjala sta se o tem, kaj bosta jedla, Stephan pa je plačanca še opozoril, naj v času operacije ostane miren. “Imej v mislih, da imaš vse pod kontrolo in da imaš moč!”

Stephan in Rašid sta hodila iz gozda proti parkirišču, nakar se je za njima zaslišal globok moški glas, ki je v angleškem jeziku zavpil: “Policija! Policija! Na tla! Na tla!” Stephan se je branil: “Kaj se dogaja? Kaj sem storil? Ničesar nisem storil?” Michela Stephana so nato po izvedeni tajni operaciji slovenske kriminalistične policije aretirali.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...