To je učitelj, ki svoje dijake uči revolucionarstva, na socialnih omrežjih pa izraža skrajna stališča

Datum:

V preteklih mesecih smo v našem mediju večkrat predstavili incidente, ki so si jih privoščili učitelji, zaposleni na slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Tokrat si je nov incident privoščil humanitarni delavec in profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji dr. Boris Krabonja. “Janez Janša, ti ne le, da si zloba od človeka, ti si … pošast…. Janez Janša in ostala govedina, jebite se !!!!”, je le nekaj izmed nizkotnih komentarjev Krabonje na njegovem Facebook profilu.

                   

Petkovi protivladni protesti se ne odvijajo le v Ljubljani, ampak tudi v Mariboru. Eden vidnejših predstavnikov je nedvomno Boris Krabonja. Predstavlja se kot humanitarec in profesor zgodovine. Osrednji mediji ga zelo radi navajajo kot referenco za strokovnost. V resnici pa predstavlja radikalnega aktivista skrajne levice, ki iz ideoloških razlogov ne prenese vlade Janeza Janše.

Krabonja se je tokrat na svojem osebnem Facebook profilu razhudil češ, da naj bi vlada po spremembah zakonodaje denarno kaznovala tudi brezdomce. “Kako nizko stopnjo čustvene inteligence premore Janez Janša in njegova goveda,” je popolnoma neokusno zapisal Krabonja. Takšen nizek nivo izražanja izkazuje še eno težavo slovenskega izobraževalnega sistema, ki še vedno deluje po principu nekdanjega režima.

Foto: Facebook

Dober učitelj bi dijake naučil tragičnosti revolucij
Mariborski profesor zgodovine se je že večkrat izrazil skladno z ideologijo radikalne stranke Levica. “Učim svoje dijake, da je revolucija legitimna pravica vsakega posameznika, če vladarji ne delajo v korist in srečo svojega naroda,” je zapisal Krabonja med vzroke, čemu se sredi epidemije udeležuje neprijavljenih protivladnih protestov. Prav takšna miselnost, ki jo širi Krabonja in njegovi somišljeniki, je najbolj kriva in nedemokratična.

Foto: Facebook

Slovenija že dobrih trideset let deluje po principu parlamentarne demokracije. Polnoletni državljani se najkasneje na vsake štiri leta odpravijo na volitve in izvolijo svoje predstavnike ljudstva. Ti izvolijo vlado, ki prevzame politično odgovornost do naslednjih volitev. Vsak polnoletni državljan- tudi Krabonja- lahko svoje ideje  udejani v eni izmed obstoječih političnih strank, lahko pa jo seveda ustanovi tudi sam.

Za leto 2021 je neverjetno, da učitelji svoje dijake pozivajo k revoluciji. Daleč od tega, da je Krabonja edini, ki z revolucijo hujska svoje učence, to počne namreč tudi učitelj na ljubljanski bežigrajski gimnaziji Jani Kovačič. Dandanes si tega učitelji ne bi smeli privoščiti. Njihova naloga namreč je, da vzgajajo bodoče izobražence v osebe, ki so sami sposobni izoblikovati lastno mnenje. Ne pa, da se jih vzgaja v vojake socialistične revolucije, ki naj sledijo le eni tako imenovani “pravi” smeri.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...