Google je bil prisiljen zaustaviti prebujenski generator slik

Datum:

Google je objavil, da je začasno ustavil svoj generator slik Gemini AI z ultrazvočnim delovanjem, ker je orodje ustvarilo zgodovinske fotografije z “netočnostmi”. Podjetje se izgovarja na tehnične težave pri delovanju, ki pa jih menda pospešeno odpravljajo.

Google seveda laže, ne gre za tehnične težave, tehnika deluje še predobro. Program namreč deluje skladno s smernicami, ki so jih vanj vnesli programerji. In ker je Google tako kot večina velikih korporacij poln levoliberalnih, progresivnih in prebujenskih obsedencev, se prebujenska ideologija odraža tudi v produktih firme. In če morda ne bi bilo to izražanje zadosti prebujensko, imajo v velikih korporacijah še posebej zaposlene “aktiviste”, ki bdijo nad izvajanjem politike vključevanja in raznolikosti.

Prebujenci posegajo v zgodovino
Vključevanje in raznolikost sta kodi, ki pomenita vsiljevanje multikulturnosti in izbris vsega, kar je za levoliberalno kabalo “reakcionarno”, iz segmentov družbe. To pomeni brisanje zahodne civilizacije, tradicije in kulture in še posebej glavnega antagonista – belega moškega. Sem sodijo tudi oglasi, zabavna industrija ali kurikulum. Prebujenci posegajo celo v zgodovino in ustvarjajo fikcijo, češ da je Evropa vedno bila multikulturna. Najdlje so v tem prodrle filmske družbe, ki v filmih in serijah evropske zgodovinske osebnosti prikazujejo kot “raznolike”, Netflix je denimo vikinškega jarla Haakona v svoji seriji spremenil kar v temnopolto žensko. Tovrstno delovanje je namreč del načrta velike zamenjave, nadomestitve naše zahodne civilizacije z multikulturno greznico. Levoliberalna kabala seveda to zanika in desnico obtožuje, da si izmišlja teorije zarote.

No, Googlov Gemini je deloval hudo prebujensko. Ne le pri iskanju generičnih slik, kjer so bili “zadetki” vedno raznoliki, prikazovali so temnopolte like, beli lik pa se je videl izključno v paru: bela ženska in raznolik, torej obarvan moški. Gemini je bil raznolik tudi v iskanju zgodovinskih slik. Uporabniki na omrežju X so imeli pravo zabavo, ko so objavljali absurdne “zadetke” Geminovih iskanj, kot so ženski papež, temnopolti Vikingi in različice znanih slik in fotografij z zamenjavo spola. Na zahtevo, da prikaže papeža, je Gemini ustvaril fotografije ženske iz jugovzhodne Azije in temnopoltega moškega, oblečenega v papeška oblačila. Zahteva po upodobitvah ustanovnih očetov, ki so leta 1789 podpisali ameriško ustavo, je privedla do podob rasnih manjšin tistega časa. Po mnenju Geminija naj bi fotografije “zagotovile natančnejšo in vključujočo predstavitev zgodovinskega konteksta.”

Deloval pa je tudi politično korektno preventivno in zavrnil prikaz določenih zahtevkov. Tako je denimo zavrnil zahtevo po prikazu cerkve v San Franciscu, ker bi bilo to lahko potencialno žaljivo za Indijance, zahtevo po prikazu slik umetnika Normana Rockwella pa je zavrnil, češ da so preveč proameriške.

Velika zamenjava je zgolj teorija zarote?

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...