Levi fašizem na uničevalnem pohodu: Petkovi protestniki načrtujejo odhod na dom ministra Hojsa!

Datum:

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju vprašal, ali je Policija že obiskala osebo, ki je javno grozila ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu. “Ali še čaka, da se grožnje uresničijo,” je še vprašal. Protestnica Darja Weiss je namreč protestnike v Facebook skupini “Prevozi na proteste” pozivala naj ministra Hojsa obiščejo na domu. Premier, notranji minister in tudi drugi politiki so pogosto tarča groženj, z njimi pa ne prizanesejo niti zdravnikom in pa družinam vseh naštetih. Na neukrepanje za take primere odgovornih organov opozarjamo že nekaj časa, reakcije ni videti nobene. Kar seveda opazijo tudi tisti, ki grozijo, in njihovi somišljeniki.

Vsakič ko rečemo, da še nižje ne gre, nekateri ta stavek vzamejo kot izziv in dokažejo, da gre očitno vedno lahko še nižje. Žal. Poleg raznih skupin, ki so se pojavile v času epidemije oziroma v času aktualne vlade – kot so na primer Maske dol, Podpora Ivanu Galetu in tako naprej, se določen profil ljudi sedaj zbira tudi v skupini Prevozi na proteste. Grožnje v teh skupinah niso nič novega ali presenetljivega, problematično pa je, da se zaradi neukrepanja in iz določenih strani celo spodbujanja, te grožnje le še stopnjujejo. Kako dolgo še, preden se bodo morda tudi uresničile?

Darja Weiss je pred nekaj dnevi pozvala svoje somišljenike, protestnike, da obiščejo na domu notranjega ministra Aleša Hojsa in mu naredijo “pizdarijo”. Ko je na njeno objavo opozoril tudi premier Janez Janša, se je očitno ustrašila in dejala, da je bila v času pisanja te objave pod vplivom alkohola – a v vsakem primeru je bila škoda že narejena, saj se je nekaterim njen poziv zdel kar dobra ideja. Njihovi zapisi v resnici niti niso vredni omembe. Na njih opozarjamo zgolj zato, ker se v tej državi nihče ne zgane, stvari pa grejo že zdaj mnogo predaleč – kar smo lahko videli tudi na protestih Zorana Stevanovića. Svojat gre pač do tja, kamor ji pustiš in že sedaj so šli nekateri mnogo predaleč.

Image

Iztok Flakus je opozoril premierja, naj se pripravi na trenutek, ko bo “narod” začel državnike iskati po domovih – po njegovih besedah jim takrat tudi policija ne bo mogla pomagati. Slavica Milenković je predlagala, da se gre naslednjič, namesto pred parlament, raje k ministru Hojsu na kavo. Marko Lazar pa je opomnil, da politiki ne bodo večno pod zaščito in da se bodo takrat srečali. Se pa v skupini najde tudi kdo, ki premore nekaj razuma. Tako je Ana Vidniš zapisala, da se v Sloveniji na grožnje ne reagira, policija pogosto raje čaka, da se te uresničijo. Spomnila je, da se tako dogaja tudi pri nasilju v družinah, policija včasih odreagira, ko je žal že prepozno. Kot že nekajkrat rečeno, grožnje bi bilo treba zatreti že v kali, ne pa da se tem posameznikom daje pogum in občutek, da lahko rečejo in celo storijo čisto vse, kar jim ustreza. Glede na to, kako se mnogim izmed njih kolca po prejšnjem režimu, bi jim ga v takem primeru pravzaprav privoščili – na Jadranu je v tem času menda še kar prijetna temperatura.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada bi vladala z odloki, Fides pa: Nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se je včeraj...

[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev...