Rekli so, da nova ministrstva ne bodo terjala novih ljudi – Levica sedaj išče okrepitve

Datum:

Zdaj, ko je Svoboda, bodo službe za vse, so se nadejali volivci, ki so 24. aprila naivno volili leve odrešenike. Služb res ne bo zmanjkalo – a očitno le za “naše”. In ko govorimo o naših, seveda ne govorimo o vseh levičarjih, ki so lani oddali svoj glas za trenutno levo koalicijo, ampak tiste, ki so ideološko, politično in družabno blizu skrajno levi koalicijski stranki Levica. Zdaj, ko so razširili število ministrstev na nepredstavljivih 20 resorjev, je očitno čas za krepitev tudi že obstoječih. Tako na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na čelu katerega je koordinator stranke Levica Luka Mesec, iščejo cel kup okrepitev.

Kar sicer ne bi bilo nič čudnega, saj je inflacija delovnih mest v javni upravi v času levih vlad že stalnica, a tukaj stranka oglašuje delovna mesta, ki jih razpisuje njihov minister kar na svoji domači strani, kjer nagovarja svoje “tovariše”, rekoč: “Obveščamo vas, da je bilo na spletišču javne uprave gov.si objavljeno nekaj prostih delovnih mest na MDDSZ.”

Levica torej svojim “tovarišem”, ki so se dve leti borili zanje na ulicah, uredništvih in javnih institucijah, zdaj mežika: “Pridite, naši so na oblasti.” Če ne drugega, gre vsaj za politično nehigienično objavo – stranka reklamira razpis delovnih mest na ministrstvu svojega ministra.

Foto: Twitter

Le predstavljajte si, če bi takšno objavo leta 2020 na svojih spletiščih ali po sredstvih strankarskega obveščanja poslali v SDS ali NSi. Obtožbe o nepotizmu in korupciji bi bile neizbežne, tudi če bi bili vsi postopki speljani v skladu z zakonodajo.

Foto: Twitter

Gre za prirejene razpise?
Kar pa dodatno bode v oči, so kratki roki trajanja in visoki uradniški položaji, ki so razpisani. Gre za same podsekretarje in višje svetovalce, pri čemer je razpisni rok 8 dni. Naključni opazovalec bi najbrž takoj posumil, da gre za prirejene razpise, kjer se točno ve, kdo bo na razpisu izbran, oz. še bolj specifično, izmišljena delovna mesta, ki bodo v državno uradništvo za vse večne čase inflitrirale skrajno leve “tovariše”, ki so prej dve leti predstavljali ulično, novinarsko, lokalno in uradniško izpostavo stranke na terenu.

Državljani že prisilno zategujemo pas
Naj dodamo, da se to dogaja v času, ko bi morala država zategovati pas, saj skoraj vsi ekonomisti in analitiki napovedujejo globalno recesijo in konec obdobja tiskanja denarja ter nizkih obrestnih mer. Državljanom so ga sicer že zategnili – od 1. januarja imamo vsi nižje plače, vzišali so davek na dobiček pravnih oseb in najemnin, upokojenci so dobili nižje pokojnine. Očitno se bo poskrbelo le za NVO-je, najglasnejše cehe javne uprave in “civilno družbo” na ulici, ki ji ne bo več treba zmrzovati na Kongresnem trgu, ampak se bo morebiti zdaj grela v prostorih MDSSZ na Štukljevi 44?

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...