Danes gre ZA otroke!

Datum:

Ustavno sodišče bo danes odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oz. LGBTQIA+ razmerja. Kar so slovenski volivci trikrat zavrnili na referendumih, želi homoseksualni lobi zdaj doseči s pomočjo Ustavnega sodišča. Stranka ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine je zato pozvala k udeležbi na protestu ob 16.30 uri pred ustavnim sodiščem v Ljubljani, Beethovnova 10. Od udeležencev pričakujejo, da pridejo z družinami ter prinesejo transparente in slovenske zastave.

“Ustavno sodišče bo v četrtek, 10. 3. 2022, odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oz. LGBTQIA+ razmerja,” so v pismu, namenjenem javnosti, zapisali pri stranki ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine.

Predsednik stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine Aleš Primc je poudaril, da so slovenski volivci o teh vprašanjih odločali že na treh družinskih referendumih in vedno prepričljivo zavrnili tovrstne zahteve. “V vseh družinskih zadevah mora biti interes otroka na prvem mestu. Največji interes otroka je, da ima ljubečo mamo in očeta. To stališče je na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015 podprla velika večina ljudi, skupaj 1.085.275 državljank in državljanov,” je poudaril Primc.

Kar ni uspelo na referendumu, hočejo doseči na ustavnem sodišču
Kljub tako prepričljivim rezultatom na referendumih so se nadaljevali pritiski za razvrednotenje družine, materinstva in očetovstva. Državni zbor je celo ustanovil LGBTQ državni urad z imenom zagovornik načela enakosti in na njegovo čelo postavil vodjo poraženih homoseksualnih referendumskih kampanj,” je opozoril Primc. In ravno ta urad, ki ga vodi Miha Lobnik, zdaj od Ustavnega sodišča zahteva tisto, kar niso uspeli doseči z referendumi – ukinitev zakonske zveze žene in moža.

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik (Foto: STA)

V vseh državah, v katerih so uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna razmerja, so v šolske programe vključili LGBTQ ideologijo, t. i. teorijo spola, ki vključuje tudi učenje otrok in mladih, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. Gre za izjemno škodljivo ideologijo, ki na otrocih in mladih pušča izjemno negativne posledice, saj ji mnogi podležejo, po nekaterih raziskavah celo od 30–40 odstotkov mladih, kot je pred nekaj meseci poročal Newsweek,” so opozorili pri stranki ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine in pozvali k udeležbi na protestu v četrtek, 10. marca 2022, ob 16.30 pred ustavnim sodiščem v Ljubljani, Beethovnova 10.

“Pokažimo, da spoštujemo pravico otroka do mame in očeta ter da pričakujemo, da to spoštuje tudi Ustavno sodišče. Povejmo Ustavnemu sodišču, da nas je 1.085.275 že trikrat na referendumu odločilo o teh stvareh in da Ustavno sodišče nima pravice poteptati teh odločitev,” še zapisali in udeležence shoda pozvali, naj s sabo pripeljejo cele družine in slovenske zastave.

V nadaljevanju sledi pismo predsednika ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine, Aleša Primca.

Ustavno sodišče bo v četrtek, 10. 3. 2022, odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oz. LGBTQIA+ razmerja. O teh vprašanjih smo odločali že na treh družinskih referendumih in vedno prepričljivo zavrnili tovrstne zahteve. V vseh družinskih zadevah mora biti interes otroka na prvem mestu. Največji interes otroka je, da ima ljubečo mamo in očeta. To stališče je na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015 podprla velika večina ljudi, skupaj 1.085.275 državljank in državljanov.

Kljub tako prepričljivim rezultatom na referendumih so se nadaljevali pritiski za razvrednotenje družine, materinstva in očetovstva. Državni zbor je celo ustanovil LGBTQ državni urad z imenom zagovornik načela enakosti in na njegovo čelo postavil vodjo poraženih homoseksualnih referendumskih kampanj. Prav ta urad, ki na leto prejme 1.471.000, zahteva od Ustavnega sodišča ukinitev zakonske zveze žene in moža ter posvojitev otrok v razmerja dveh žensk, dveh moških, dveh transseksualcev, aseksualcev in queerseksualcev.

V času, ko se Slovenija sooča z zgodovinsko eno najmanjših stopenj rodnosti in bi morali kot družba uporabiti vse moči za spodbujanje in krepitev materinstva in očetovstva posebej med mladimi,  izjemno vplivna manjšina dela vse, da bi škodila otrokom, ter za nadaljnje razvrednotenje pomena materinstva in očetovstva. V vseh državah, v katerih so uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna razmerja, so v šolske programe vključili LGBTQ ideologijo, t. i. teorijo spola, ki vključuje tudi učenje otrok in mladih, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. Gre za izjemno škodljivo ideologijo, ki na otrocih in mladih pušča izjemno negativne posledice, saj ji mnogi podležejo, po nekaterih raziskavah celo od 30–40 odstotkov mladih, kot je pred nekaj meseci poročal Newsweek. Prav sedaj npr. na Floridi v ZDA poteka hud upor staršev proti tej ideologiji, ki uničuje zdravje otrok, podprl jih je tudi floridski guverner, ki je ukinil financiranje teh programov.

Temu za otroke in mlade izjemno škodljivemu početju se moramo v Sloveniji upreti. Zdaj je čas. Vabim vas, da se v četrtek, 10. 3. 2022, ob 16.30 množično zberemo pred ustavnim sodiščem v Ljubljani, Beethovnova 10. To je blizu stavbe državnega zbora. Pokažimo, da spoštujemo materinstvo in očetovstvo ter da pričakujemo, da ga spoštuje tudi Ustavno sodišče. Pokažimo, da spoštujemo pravico otroka do mame in očeta ter da pričakujemo, da to spoštuje tudi Ustavno sodišče. Povejmo Ustavnemu sodišču, da nas je 1.085.275 že trikrat na referendumu odločilo o teh stvareh in da Ustavno sodišče nima pravice poteptati teh odločitev. Pomembno je. Vzemimo si čas. Za naše otroke in mlade gre! Vidimo se torej ta četrtek, 10. 3. 2022, ob 16.30 pred ustavnim sodiščem. Pridimo cele družine. S seboj prinesimo transparente in slovenske zastave.

Predstavnike medijev vabim, da se udeležijo tega shoda in poročajo o njem.

Aleš Primcpredsednik ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine

ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine

Malejeva 3

1000 Ljubljana

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Pavel Rupar ne gre na evropske volitve – za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...