Sodnica Vesna Pavlič Pivk nagrajena?! Povišana v okrožno sodnico in v 53. plačni razred!

Datum:

Vesna Pavlič Pivk je bila s strani sodnega sveta imenovana na Okrožno sodišče v Ljubljani, in sicer na kazenski oddelek. Pri tem je bila uvrščena v 53. plačni razred.

                   

Pisali smo že o tem, da Vesna Pavlič Pivk spada v prvo ligo privilegiranih slovenskih sodnikov. Nekdanja predsednica Okrajnega sodišča v Ljubljani, se je lani jeseni znašla v aferi zaradi domnevne zlorabe službenega vozila v zasebne namene, z njim se je namreč vozila v fitnes. Primer je sicer takrat romal na Višje sodišče. A čeprav je bila Pavličeva vpletena v kazenski postopek, je še naprej sodila v sodnih dvoranah ljubljanskega Okrajnega sodišča.

Spomnimo, sodnica je javnosti postala poznana predvsem zaradi rojstnodnevne zabave, na kateri je paradirala z jugoslovansko zastavo, na glavo pa si je poveznila titovko oziroma pionirsko čepico. Že leta 2017 pa smo pisali o tem, da so stekli postopki preverjanja domnevnih kršitev sodnice Pavlič Pivkove, in sicer v povezavi z nenavadnim načinom koriščenja dopusta. V letu 2014 je bila sodnica odsotna deset delovnih dni, a svoje odsotnosti ni prijavila. Tako je odškodovala proračun sodišča, saj je kljub odsotnosti dobila izplačane potne stroške in regres za malico. Vendar pa vse kaže, da prvorazredni sodniki za svoja dejanja ne nosijo nikakršnih posledic, še več, očitno se jih še nagradi.

Vesna Pavlič Pivk s titovko in jugoslovansko zastavo (Foto: Twitter)

Njenemu imenovanju nasprotoval zgolj en član sodnega sveta
Vesna Pavlič Pivk je bila po novem s strani sodnega sveta imenovana na Okrožno sodišče v Ljubljani, in sicer na kazenski oddelek, skupaj s tožilkama Tino Lesar in Ano Bučar Brglez. Pri tem je proti Pavlič Pivkovi glasoval zgolj en član sodnega sveta. Toliko o neodvisnem kadrovanju sodnega sveta. Sodnica Lesarjeva je sicer bolj poznana iz primera jeseniške deklice, med sojenjem je namreč spremenila obtožnico proti materi deklice in njenemu partnerju. Tožilstvo je predlagalo za vsakega 21 let zaporne kazni, obtožena sta po besedah tožilke kazniva dejanja storila v sostorilstvu z aktivnim delovanjem in z opustitvijo skrbi. Sodnica Bučar Brglezova pa je v času nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja zasedala položaj vodje sektorja za mednarodno pravno pomoč.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTVS se sesuva: z mesta člana uprave RTVS odstopil tudi Trček

Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil...

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...