Sramotno: Židanovo ministrstvo dokazalo, da jim poznavanje barv slovenske zastave predstavlja špansko vas

Datum:

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano med Slovenci ne uživa veliko zaupanja, med drugim je mogoče razloge za to iskati tudi v tem, da to skupaj z ministrom Dejanom Židanom ni bilo sposobno zaščititi niti slovenskega terana. EU je Hrvaški namreč dodelila izjemo pri uporabi imena teran, evropska poslanka Patricija Šulin pa je kritično izpostavila, da je za to kriv slovenski minister za kmetijstvo Židan, ki se je v postopku obnašal zelo neodgovorno in arogantno. Temu polomu se vsekakor ni mogoče čuditi, glede na to, da ministrstvo očitno sploh ne ve, kakšna je slovenska zastava, kaj šele, da bi se zavzemali za slovenske interese. 

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je namreč poleg opozorila pred širjenjem afriške prašičje kuge, ki tako v državah članicah EU kot tudi v sosednjih tretjih državah ogroža na milijone domačih in divjih prašičev, vključila podobo zastave, katere zaporedje barv ne ustreza slovenski zastavi, ampak srbski.

Foto: Twitter

Napako storili tudi pri polaganju venca 
Tovrsten primer pa žal ni osamljen, saj se je pred slabima dvema mesecema, ob dnevu državnosti, zgodila podobna nedopustna napaka ministrstva za notranje zadeve (in policije), ki ga vodi ministrica Vesna Györkös Žnidar. K spomeniku padlim žrtvam v osamosvojitveni vojni za Slovenijo so namreč položili venec, na katerem je bil žalni trak v barvi srbske zastave, na njem pa je bil tudi napis, ki si ga ministrstvo nikakor ne bi smelo privoščiti. Ministrstvo so namreč napisali z E-jem, tako je na koncu prišlo ven skrpucalo – ministErstvo. Takrat so krivdo zvalili na cvetličarno, ampak dejstvo je, da bi morali vsaj ob polaganju venca opaziti napako in poskrbeti za njeno odpravo. Vsekakor pa je to nemogoče, če na ministrstvu zaporedja barv slovenske zastave ne poznajo in ne vedo, kako se beseda ministrstvo sploh črkuje.

Foto: Twitter

V SMC po svoje razumejo definicijo manjšine
Pred časom je poslanka največje koalicijske stranke SMC Jasna Murgel predlagala, da bi vse v Sloveniji živeče manjšine dobile svojega manjšinskega poslanca. Po njenem bi morali Srbi, Hrvati in drugi živeči v Sloveniji imeti po enega poslanca, ki bi zagovarjal njihovo manjšino. Pa vendar je očitno, da poslanka ne razume osnovne definicije manjšine. Gre za skupino tujerodnih ljudi, ki so zaradi geopolitičnih sprememb meja pristali v drugi državi in so se odločili, da v njej ostanejo. Srbi, Hrvati, Bošnjaki, Albanci in vsi drugi, ki so se v Slovenijo priselili zaradi ekonomskih razlogov ali pa so pribežali kot begunci zaradi jugoslovanskih napetosti, zato ne morejo imeti statusa klasične parlamentarne manjšine. Ni pa zakona, ki bi jim preprečeval, da ustanovijo politično gibanje in se prek njega potegujejo za status svoje “manjšine”.

Nepoznavanje državnih simbolov, kot je zastava, je za obe ministrstvi naravnost sramotno. V ZDA in na Hrvaškem se kaj takšnega ne bi moglo zgoditi, saj so tam simboli, ki predstavljajo državo – torej zastava, grb in himna, sveti in se iz njih ne norčuje.

Vprašamo se lahko, kam drvimo? Dejstvo pa je, da osebju na ministrstvu, vključno z ministroma Židanom in Györkös Žnidarjevo, ne bi škodilo, če bi spet sedli v osnovnošolske klopi in bi prisluhnili vsebini predmeta Državljanska in domovinska vzgoja ter etika, kjer bi se lahko naučili vse o državnih simbolih, da do podobnih napak ne bi več prihajalo.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...