[Video] Tako se migrant posmehuje nemški energetski krizi – “v azilnem domu ne skrbimo za račune, ogrevamo do maksimuma”

Datum:

Medtem ko se Nemčija sooča z vedno večjo gospodarsko krizo zaradi naraščanja cene električne energije, se prosilci za azil, nameščeni v nemških azilnih centrih, iz krize norčujejo in posmehujejo na vidoposnetkih, kjer se hvalijo z velikodušnim ogrevanjem, ki ga imajo na voljo v svojih bivalnih prostorih.

Nemški davkoplačevalci so ogorčeni nad videoposnetkom, ki ga je objavil eden od azilantov v azilnem centru. Ta je namreč v posmeh državljanom in državljankam, ki se soočajo z hudo energetsko in gospodarsko krizo, v svoji sobi radiatorje obrnil na najvišjo temperaturo, zraven pa zapisal “vseeno mi je za krizo, pri meni je radiator na 5 (najvišja stopnja ogrevanja) vse dni v tednu”. 

Moški, ki se na Tiktoku predstavlja kot prosilec za azil v azilnem centru v Nemčiji, se posmehuje energetski krizi v državi tako, da se na TikToku posname, kako se v svoji sobi v azilu greje na najvišji možni temperaturi vsak dan. “Življenje v azilu v Nemčiji. Ne zanimajo nas računi, pri nas je vsak dan (toplota) na 5,” je v posmeh objavil eden od emigrantov, ki se na Tiktoku predstavlja kot prosilec za azil v azilnem centru v Nemčiji, češ da pri njih energetska kriza ne obstaja.

@husseinsam19s

#deutschland #germany #asylum #asylumseekers #deutschland #russiawarukraine #cold #heizung #bills

♬ original sound – Hußein HS

Objavo si je ogledalo več kot 750 tisoč ljudi, zaradi česar so besni nemški davkoplačevalci v komentarjih izrazili gnus nad provokativnim in potratnim dejanjem. “Ja, jaz plačujem s svojimi davki!” je zapisal uporabnik družbenega omrežja. “In pridni državljani bodo plačali (za) svojo pravico,” je v odzivu na video objavil drugi, tretji pa vprašal: “Je to tisto, za kar plačujem?” Mnogi so se spraševali, zakaj se je neznani moški odločil za tako razuzdano ravnanje, potem ko ga je država sprejela in mu zagotovila namestitev in zatočišče. Čeprav pristnosti računa po poročanju RMX ni bilo mogoče preveriti, je moški v drugi objavi na TikToku pokazal posnetek svojega trenutnega bivališča in zajtrkovanja med bivanjem, za katerega trdi, da je azilni center v Nemčiji.

@husseinsam19s

Best thing by #edeka #deutschland #love #ananas🍍 #ready

♬ original sound – Hußein HS

Nekatere ustanove že zmanjšale porabo električne energije, ugasnili se bodo tudi nekateri semaforji
Nemčija je trenutno v hudi energetski krizi in obstaja bojazen, da ne bo dovolj energije, da bi država preživela zimo. Številna gospodarska podjetja bodo najverjetneje zaprla svoja vrata v naslednjem letu zaradi posledic dviga cen električne energije, predvsem v avtomobilski industriji. Šolam, domovom za ostarele in drugim javnim ustanovam je bilo naročeno, naj dramatično zmanjšajo porabo plina, saj se država trudi napolniti svoje skladiščne prostore z zalogami plina. Po napovedi gospodarskega ministra Roberta Habecka to zimo javnih zgradb ne bo dovoljeno ogrevati na več kot 19 stopinj Celzija. Številne ustanove so že znižala temperaturo v javnih bazenih in drastično zmanjšala mestno razsvetljavo. Zaradi takšnih varčevalnih ukrepov bodo nekateri semaforji v zimskih mesecih celo prenehali delovati.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...